„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Filme şi iar filme printre care şi...

28 dayz later. Aşa, deci. Weekendu' ăsta am fost şi eu la unchiu' Iuly cu scopul de a....sta la unchiu' Iuly. Anyways, dacă tot ne-a invitat, am zis să facem şi maraton de filme (şi FIFA10). Am avut mai multe filme, incluzând Year One, The Forbidden Kingdom, şi piesa de rezistenţă, 28 Days Later.

28 Days Later părea un film numa' bun la care să ne uităm, din moment ce Saw VI nu era apărut în versiuni bune şi Cloudy with a chance of meatballs era animaţie (La ăştia mai bătrâni nu le plac animaţiile. Cică-s desene animate. Zău aşa. Pixar powuh). În lipsa unei opţiuni mai bune, am zis că ăsta e fimul potrivit. Începutul e frumos. Oamenii intră într-o bază militară cu cimpanzei în ea (cimpanzei bolanvi rău), doctoru' care are de grijă de cimpanzei le zice la soldaţi să nu scoată cimpanzeii din cuşti, cimpanzeii sunt scoşi din cuşti, o tipă este infectată, tipa infectează restu' oamenilor siiiii. Ne găsim într-un spital, la 28 de zile după acele secvenţe. Acu' n-o să fac pe criticu' de film cu voi şi nici n-o să va stric plăcerea de a vă uita la film. În mare povestea se învârte în jurul unui supravieţuitor al infecţiei care găseşte alţi supravieţuitori, unii dintre supravieţuitori se mai infectează şi ei cu virusu' and so on. Eventual ajung 3 supravieţuitori (Eroul principal, o tipă periculoasă rău, şi o fată care la un moment dat era drogată rău cu pastile de Valium) la o căsuţă unde aveau un plan foarte ingenios. Să coasă nişte litere absolut uriaşe din cârpe (surprinzător aproape toate albe) cu care să scrie un cuvânt. Ce cuvânt? Nu HELP, nu S.O.S. ci HELLO. Câtă risipă de material. Oricum, un avion la vede literele siiiii. Gata filmu'. Ce? Cum? Gata ?.... O ba nuuu, urmează sequel-ul. 28 Weeks later. Cică ăsta e şi mai frumos.

În concluzie, pentru fanii filmelor de groază, aveţi cu ce vă delecta ochii, iar pentru cei cărora nu le plac filmele de groază, să ştiţi că nu e un film aşa de periculos. Ba chiar merită văzut. O să mai revin cu retrospective de genu' când mai prind vre-un film bun. Ba chiar o să fac restrospectiva la 2012 Supernova (Film cu buget redus, şi per total foarte previzibil.)

2 comentarii:

  1. este si 28 weeks later care e mult mai fain :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, stiu. O sa ma uit si la el. Am auzit ca e chiar peste asteptari. Da' nici 28 days later nu a fost rau.

    RăspundețiȘtergere