„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Wait, that ain't right !

 Se spune că în timpul copilăriei şi a şcolii învăţăm o mulţime de chestii noi, care, cel puţin în teorie, sunt adevărate. Dar, se pare că unele dintre cele mai cunoscute afirmaţii făcute de majoritatea oamenilor sunt false. Să vă prezint câteva din aceste greşeli.

Soarecii iubesc branza

 Tom şi Jerry. Toţi îi ştim. Tom îl fugăreşte pe Jerry, Jerry îl fraiereste pe Tom, şi se alege cu brânza la care râvnea pentru atâta timp. De aici deducem că şoarecii iubesc brânza. În realitate, chestiunea stă diferit. Strămoşii lui Jerry nu cred că aveau acces la lapte de vacă procesat. Un şoarece s-ar simţi mult mai bine dacă ar avea dulăpioare pline cu unt de arahide sau în general cereale şi seminţe, dat fiind faptul că şoarecii au trăit pe lângă astfel de "mâncăruri" de sute sau chiar mii de ani. Pe lângă asta, se pare că unii şoareci au intoleranţă la lactoză, deci dacă ar mânca brânză, s-ar simţi oricum, numai bine nu. Deci, Jerry, lasă brânza aia şi caută nişte cereale pentru mic-dejun. Fără lapte, că-ţi strică.

Thomas Edison a inventat becul

Sau cel puţin aşa se zice. Thomas Edison a inventat multe chestii, dar becul n-a fost al lui. Când el lucra la bec, un anume Joseph Swan avea deja un patent pentru un bec funcţional. Edison a creat o versiune îmbunătăţită a acestuia. Ulterior, pentru a evita un proces, au creat o companie numită Ediswan, pentru a produce, şi a vinde invenţia.

Oamenii au evoluat din maimute

 Mulţi spun asta, dar puţini ştiu că n-au dreptate. Nici un om de ştiinţă respectabil nu a spus vreodată asta. Charles Darwin, creatorul teoriei "evoluţioniste" a declarat că oamenii şi maimuţele au un strămoş comun care a murit acum milioane de ani, nicidecum că oamenii s-ar trage din maimuţe.

Vikingii aveau coarne

 Mai corect ar fi "Vikingii aveau coarne pe căştile de luptă". Oricum s-ar pune problema, ar arăta frumos dar nu ar fi adevărat. Nu există dovezi cum că vikingii ar fi avut căşti împodobite cu coarne. Nu s-a găsit nici o cască Vikingă până acum, care să aibă astfel de accesorii ataşate.

Columb credea ca Pamantul e plat.

 Greşit. Au fost suspiciuni că pământul era rotund de pe vremea lui Eratostene (undeva prin 240 înainte de Hristos), deci prin 1492 când Columb era pe valuri, cam toţi ştiau că stau pe o sferă. Desigur, mai erau şi ăia mai săriţi care insistau că Pământul era plat. Desigur, Chris nu era unul dintre ei, şi deşi ştia că se află pe o sferă, dar nu ştia exact cât de mare e sfera cu pricina. Probabil de asta a confundat insulele Caraibe cu India. De aici o fi venind şi problema "Punct vs Pene" ?

Cam astea ar fi cateva. Drept urmare, nu mai credeti tot ce vedeti la TV.

3 comentarii:

  1. interesant! pe cea cu becul chiar nu o stiam O_o

    RăspundețiȘtergere
  2. Peste catva timp o sa spuna cineva ca nici aceste afirmatii nu sunt corecte :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu atat mai bine, imi da subiect de discutie :D

    RăspundețiȘtergere