„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

ID fest - Day three

Woo hooo, ziua a treia de ID Fest tocmai s-a terminat. Cei de la Nobody's Group au inceput ziua cu piesa lui Eugene Ionesco "The chairs". O piesa destul de buna, desi, cum s-a mentionat la feedback, destul de plictisitoare. Feedback-ul de dupa piesa a fost ceva mai special decat restul, dat fiind faptul ca a avut loc o discutie intre adulti, mai exact un regizor si o membra a juriului daca nu ma insel, care s-au contrazis putin pe diferite teme. Am un respect deosebit pentru doamna din juriu, deoarece i-a aparat pe tinerii care au participat, participa sau vor participa la ID Fest, regizorul din loja aflandu-se in minoritate printre participantii la piesa. Chiar si-asa nu a fost privit ca un inamic public, acesta apreciind faptul ca sala e de obicei arhiplina la aceste spectacole.Mi-a placut piesa pentru idee, si pentru curajul pe care l-au avut cei de la nobody's Group pentru a folosi un text destul de greu pentru niste amatori, cum sunt cam toti actorii de la ID Fest. O singura intrebare am. In spatele scenei exista o tabla, pe care au fost scrise niste cuvinte. Ce cuvinte erau ? Moving on...


Dupa o mica pauza de tigara a urmat piesa celor de la Atelierul de teatru, "The Box". Aceasta a fost o piesa deosebita, fiind o piesa scrisa de o fata de clasa a 11a, tradusa mai apoi in engleza, tot de ea. Traducerea totusi a avut cateva "gauri", fapt care s-a reflectat putintel in dialogul personajelor. Even so, fin'ca engleza e a doua mea limba de foarte mult timp, n-am avut mari probleme in a intelege dialogul. Unii au dat peste aceste probleme desi nu foarte grave, deci totu' a fost bun.

Dupa pranz au urmat cei de la Morphia, cu o improvizatie bazata pe piesa lui Moliere, Don Juan. A fost fara indoiala cea mai plina de energie piesa din festival. Sunt foarte sigur ca aceasta piesa va avea un loc pe podium, la finalul festivalului. A fost o improvizatie a piesei "Don Juan", a lui Moliere. Impropriu spus improvizatie, dat fiind faptul ca nu s-a improvizat foarte mult, asa cum au spus si cei din trupa. Mai mult au trebuit sa se adapteze la scena. Even so, a fost o piesa formidabila. Bravo lor.

Dupa piesa celor de la Morphia am iesit putintel in oras cu membri ai unor trupe din ID Fest, am apucat sa ii cunosc putin, lucru deloc rau, actorii fiind niste oameni de varsta mea, niste persoane pline de viata si probabil cel mai important, niste persoane care fac o schimbare. Fac ceva diferit fata de alti adolescenti. Anyways, dupa o Cola, un Dr Pepper, or whatever else s-a mai servit, am mers si noi la Teatru Sport. Fara indoiala a fost cea mai frumoasa parte a zilei de astazi. Cei de la Johnstone Babies, fosti studenti UNATC s-au impartit in doua echipe, si au improvizat pe teme alese de noi, in cadrul unui mic concurs. Concursul a fost filmat din diferite unghiuri, si cum aflu unde a fost ridicat pe net, va dau de stire.

Astazi a fost o zi foarte buna, si dupa cum se prevad lucrurile si restul festivalului va fi la fel.

Poze de la fest, courtesy of Kristofer93:P.S.: Kremlin a mentionat ca va fi un fel de mic Oscar la sfarsitul festivalului. We'll have to wait and see.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu