„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

"Ati luat mancarea copiilor !"

Astazi, 23 Decembrie 2010 un barbat numit Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconului plenului Parlamentului, in timpul discursului premierului Emil Boc. Inainte de a se arunca acesta a strigat "Ati luat mancarea de la copii"*,avand in mana o bila portocalie cu numarul 13 scris pe ea, pe care aparent i-o "dedicase" premierului Emil Boc. Era imbracat cu un tricou pe care scria "Ne-aţi ciuruit şi ne-aţi vândut, ne-aţi ucis viitorul copiilor!", cuvinte puternice care au directa legatura cu tot ceea ce s-a intamplat pana acum in mica noastra tarisoara condusa de un parlament incompetent, iar cand a fost scos din sala, pe targa, a strigat "libertate". Acesta a avut mai multe fracturi in zona fruntii, dar in rest nimic in afara de cateva contuzii, conform celor relatate in reportajul celor de la Antena 3. Din respect pentru familie si pentru persoana in cauza, acestia au decis sa nu difuzeze imaginile cu momentul in care acesta a sarit de la balcon, in conditiile in care acestea existau. Initial sedinta de plen a fost suspendata, doar pentru a fi reluata putin mai tarziu pentru a incepe votul motiunii de cenzura impotriva legii salarizarii unice,  motiune de cenzura care a picat din cauza faptului ca nimeni nu a votat nici impotrvia nici pentru, fiind nevoie de undeva in jur de 230 de voturi pentru. Cei de la PSD au decis in urma acestui eveniment sa paraseasca sedinta, inainte de a incepe votarea, din semn de solidaritate pentru cel care a incercat sa-si dea viata pentru a-i trezi pe cei de la putere. Domnul Sobaru este intr-o stare relativ stabila acum, fiind internat la Spitalul Universitar Bucuresti.

Acum, incepe subiectivitatea. Cati oameni trebuie sa-si dea viata pentru acest guvern incompetent si lipsit de cea mai mica urma de constiinta. Cei de la putere putea macar sa amane sedinta, pana dupa-amiaza, macar pentru a afla sigur daca persoana in cauza era macar intr-o stare stabila, si nu era in pericol de moarte data fiind situatia de fata. Scuza parlamentarilor a fost ca sedinta nu mai putea fi amanata nici decum, lega salarizarii unice avand directa legatura cu bugetul pe 2011. Dar totusi, ma indoiesc ca 3 sau 4 ore ar fi facut vre-o diferenta, din moment ce opozitia luase decizia de a nu mai vota motiunea de cenzura. Asta da dovada de o lipsa clara de bun-simt din partea "puterii", lipsa pe care probabil multi au observat-o de ceva timp. Si ca o ultima fraza o sa va pun o intrebare pusa de un jurnalista doamnei Elena Udrea, intrebare care a blocat-o complet :

"Credeti ca in alta tara europeana guvernul si-ar fi dat demisia dupa un astfel de eveniment ?"


*Exista mai multe versiuni ale celor spuse de domnul Adrian Sobaru, inainte de a se arunca:
 • "Boc - ati luat drepturile copiilor!"
 • "Ati luat mancarea de la copii!"
 • "Pentru tine Boc!"
Nu se stie inca varianta corecta, dar asta nu conteaza, mesajul fiind relativ acelasi. Asa-i Boc ?

Surse : Antena 3, Mediafax, Libertatea

4 comentarii:

 1. Cea mai tare a fost faza cu donşoara Udrea, fază pe care ai menţionat-o şi tu anterior:
  "Credeti ca in alta tara europeana guvernul si-ar fi dat demisia dupa un astfel de eveniment ?"

  ...după care au urmat cele mai liniştite 30secunde din lumea mass media. No comment.

  RăspundețiȘtergere
 2. Mie chiar mi-a placut momentul ala. Era gen "Aww fuck, m-au prins. Tac din gura si par nevinovata ^^"

  RăspundețiȘtergere