„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Capitolul 17 - Cursa in alpi I

...
- Am decis sa te adaug la echipa mea. Nu stiu daca iti place sau nu sa lucrezi pentru mafie, dar eu vreau ca tu sa lucrezi pentru mine. Nimic complicat, doar curse. O sa iti iasa si tie un profit bunicel, si pe langa asta, o sa iti poti modifica masinile la propriul meu garaj. Am unii dintre cei mai buni mecanici.
- As avea nevoie de ceva bani, iar ocazia asta a priit foarte bine. Dar, cum mai vei contacta ?
- Nu-ti fa griji, am aranjat sa priemsti un telefon pe care te voi apela doar eu. Sa fiu sigur ca mergi la cursele care trebuie.
- E bine. Presupun ca o sa mearga bine. Altceva ?
- Nu. Bruno, escorteaza-l pe domnul Zen la masina lui. Presimt ca o sa avem o colaborare frumoasa.

Zen parea destul de incantat de oferta, ai ales fiindca mergea perfect pentru planul lui. Totul a mesr bine pana intr-u moment in care Zen a realizat ca nu primise nici un telefon de trei luni. Incepuse sa creada ca lucrurile nu mergeau chiar bine. Totusi, aceasta stare nu a durat mult. A primit un telefon de la Silvio. Urma o cursa.

- Da?
- Esti pregatit pentru o cursa ?
- Da, sigur ca da. Astept telefonul asta de luni intregi.
- Nu conteaza. L-ai primit. Cursa urmatoare are loc in Alpii elvetieni, pe un drum infundat.
- Pe zapada ?
- Da, vino la garaj, ti-am pregatit masina.
- Ce masina e ?
- Vino la docuri, docul 23, la ora 18:00. Vom vorbi mai in detaliu.
- Bine, ora 18:00.
...
Zen era destul de fericit ca avea o cursa pana la urma. Totusi, erau doua parti la povestea asta. Cursa era in Alpi, cu o masina pe care el nu a mai condus-o niciodata. Nici nu stia cum se comporta sau ce poate sa faca. Totul tinea de asta. Nu conteaza doar soferul, si masina are un rol imprtant, iar el nu stia cu ce se joaca.

- Ce ai pentru mine ?
- Nissan Skyline GTR-R35
- Care zici ?
- Noul Skyline. Cred ca il stii.
- Da, il stiu, dar cum ai facut rost de el ?
-  Am relatii, nu conteaza. Oricum, masina a fost modificata destul de mult, am pregatit si un set de cauciucuri de raliu, proiectate special pentru jentile originale de pe masina. O sa poti sa mergi si pe drum normal, si pe zapada, vor merge ok.
- Cand e cursa ?
- Saptamana viitoare. Stiam ca nu ai mai condus niciodata masina asa ca iti dam timp sa te obisnuiesti cu ea.
- E bine. Ar mai trebui sa stiu ceva despre cursa ?
- Tot ce trebuie sa stii este in dosarul acesta. Ia-l, studiaza-l si castiga-mi cursa asta.
- Nu garantez nimic.
- Am incredere in tine Zen. Baieti, cheile. Ai grija de ea, n-a fost ieftina.

Zen a plecat intr-un nor de fum, pregatit sa testeze noua masina. Avuse si el un Skyline, dar nu ultimul model. Era fericit sa stie ca se comporta la fel ca cel vechi, dar avea ceva diferit. Era mult mai tehnologizat decat modele anterioare, avand sisteme de monitorizare pentru orice. Nu era nevoie de ele, dar le avea. Masian se comporta binisor, doar ca nu avea unde sa o testeze pe zapada. Trebuia sa se ocupe de asta, pe drumul catre cursa, peste o saptamana. Pana una alta, trebuia sa se si documenteze. Totul despre pilot, masina lui, traseul, zona, toate erau acolo. Poze prin satelit, cartografie, tot felul de chestii erau incluse in dosarul ala. Nu avea nevoie chiar de toate, dar nu strica sa le aiba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu