„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Which one will it be ?

"You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed, and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes."

Stau si ma intreb, la ora 1 si ceva dimineata, o intrebare foarte filozofica, intrebare pe care o voi analoga cu o scena din foarte cunoscutul film din 99', "Matrix". Una dintre primele scene ale filmului il pun pe Neo in situatia de a alege intre doua, pastile. Daca o ia pe cea albastra, se trezeste inapoi acasa, si viata lui continua asa cum a continuat pana atunci.

Dar, daca o ia pe cea rosie, are posibilitatea de a afla mult mai multe despre lumea pe care el o crede falsa. De ce fac aceasta analogie ? Pentru ca ma intreb daca vre-unul dintre putinii mei cititori, sau vizitatori de pe internet, au fost intr-o situatie in care au avut sansa sa schimbe ceva in viata lor, ceva care i-ar putea defini pentru totdeauna. Sunt suta la suta sigur ca o schimbare de acest gen nu are loc la fel de usor cum inghiti o pastila, dar ma intreb daca cineva a stat intr-o zi si a, reflectat putintel asupra celor petrecute in ultimele luni, ultimii ani, and so on. Ironic, chestiile astea se intampla de obicei dupa cateva sticle de bere, in ajunul revelionului, desi efectele rareori sunt cele dorite. Ati facut vreodata o alegere de acest gen, in care v-ati propus sa faceti o schimbare care va avea efecte destul de puternice asupra voastra, alegere pe care sa o respectati totusi si de care sa nu uitati cu trecerea timpului ?

Sau, sa o pun astfel. Intr-un moment de turnura, in care ati putea face acea schimbare pe care o doreati, care pastila ati lua-o ? Cea albastra ? Sau cea rosie ?*

*Tin sa mentionez ca pentru a intelege mai bine aceasta analogie, ar fi encesar sa fi vazut filmul "Matrix" macar odata. Daca nu, va pun la dispozitie secventa la care ma refer, desi filmul e ceva mai complicat, si merita vazut.

Matrix - The pill

3 comentarii: