„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Eu vreau sa fac lumea mai buna

Sa incepem cu inceputul. De ceva timp, liceul meu deruleaza un proiect intitulat "Eu vreau sa fac lumea mai buna". Ideea principala si scopul din spatele proiectului ar fi urmatoarele.

"Am observat ca relaţiile interumane suferă... Am observat că elevii noştri nu sunt toleranţi, nu ştiu să coopereze...De când se nasc, oamenii intră în relaţii unii cu alţii.
Toată viaţa au nevoie să comunice şi o bună comunicare se bazează pe un comportament tolerant care să stimuleze cooperarea, respectul, înţelegerea interumană. Toate acestea se pot învăţa.

Proiectul se grefează pe realităţile existenţei cotidiene. De cele mai multe ori, afronturi sau negări evidente ale acestora, fenomene ca: marginalizarea , excluziunea, abuzul, violenţa sau discriminarea reprezintă adevăruri dureroase ce marchează personalitatea individului încă de la vârsta copilariei.

Scopul este determinat de izolarea copiilor de etnie rromă şi încadrarea lor într- o categorie socială defavorizată, fără a avea posibilitatea de a-şi demonstra capacităţile şi valorile. Facilitarea dialogului cu tinerii pe teme de educaţie interculturală prin includerea în programul de activităţi extraşcolare a unor acţiuni educative menite să ducă la sensibilizarea elevilor cu privire la necesitatea implicării în problemele minorităţilor etnice şi la creşterea preocupării elevilor (şi indirect a părinţilor şi societăţii) în dezvoltarea iniţiativelor proprii şi implicarea acestora în aplicarea organizată a strategiilor educaţionale." *

Parte din acest proiect consta in ajutarea famiilor de etnie rroma, prin orice mijloace posibile. Anul acesta, cu ocazia apropierii zilelor de martisor, a fost luata decizia de a confectiona felicitari si alte obiecte de artizanat, pentru a fi puse spre vaznarea, banii stransi putand fi folositi in scopuri caritabile, scopuri pe care inca nu le stiu exact, dar voi reveni asupra lor in curand. Am deci sa nu ma implic asa de mult in acest proiect, din motive personale, dar totusi,a sta nu isneamna ca nu pot mediatiza cat pot si eu derularea evenimentelor. Zilele acestea, elevii participanti au reusit sa confectioneze destul de multe felicitari, astazi trecand la confectioanrea de bratari, cu culorile reprezentative martisorului. Alb, si rosu. Mai jos e o galerie de poze adunate de mine, pe parcursul acestei bucatele din proiect. Mai multe detalii vor fi postate cand le voi avea.* Informatii preluate din descrierea proiectului, descriere care momentan se afla pe un PC undeva in liceu. Arhivata...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu