„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Nu prea cred in Karma, sau destin

Probabil unii dintre voi ati auzit de conceptul de karma. Eu cel putin nu sustin ideea ca, daca faci bine, iti este bine, faci rau, nu ti-e bine si-alte bazaconii de genul, mai ales cum in lume, multe persoane rele, duc o viata chiar prea buna. Personal, nu cred in acest concept, si mai ales nu cred in conceptul de destin, in ideea ca fiecare dintre noi are o viata prestabilita, un viitor gata stabilit, pe care nu-l poate schimba sub nici o forma. Tin sa cred in faptul ca viata cuiva este guvernata in mare parte de alegerile pe care le face de-a lungul acesteia, cu acel element al necunoscutului care poate fi adaugat in ecuatie, si care in unele situatii schimba de tot o anumita problema. Ma indoiesc ca undeva destinul fiecare persoane este scris, stampilat si indosariat undeva, spre a fi urmat in concordanta cu legile fizicii pe care le stim si le acceptam asa cum sunt. Eu cred mai mult in conceptul ca, majoritatea evenimentelor tin de doua lucruri. De sincronizare, si de acel element al necunoscutului. Spre exemplu, pleci de acasa la o anumita ora, si vezi o masina care iti place pe strada, dar, daca printr-o intamplare pleci de acasa cu 30 de secunde mai tarziu, nu mai apuci sa vezi acea masina, iar exemple pot fi date destule. Dupa parerea mea, e mult mai bine ca cineva sa isi traiasca viata facand propriile alegeri, desigur, cu putin influenta pozitiva din afara, fiindca altfel calea aleasa poate sa nu fie asa de buna. Cum a zis cineva odata :

"Atata timp cat e viata ta, tu ai puterea de a ti-o guverna, in orice mod posibil, desigur, pana la o limita. Desi e viata ta, nu ai sub nici o forma dreptul sa ti-o iei, nu ai dreptul sa ti-o strici intentionat, si mai ales nu ai dreptul sa nu iti pese. Daca nu iti pasa, nu iti meriti viata, intr-o oarecare masura. Dar in afara de chestiile astea, si de deciziile asupra carora tu nu ai asa de mult putere, viata ta, e complet in mainile tale."

Pot sa spun ca sunt de acord. Voi ? Argumentati daca se poate. Niciodata nu refuz o discutie buna.

Un comentariu: