„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Capitolul 22 - Turnura

Dupa ce a facut un mic ocol prin RockPort, Zen a decis sa isi continue calatoria. Trebuia sa ajunga intr-un orasel micut numit Nürburg, in districtul Ahrweiler. Pana acolo avea de parcurs cateva mii de kilometri, dar, stia ca o face cu un scop, pentru a nu incurca planurile lui Silvio. Totusi, nu-si putea lua mintea de la fata aceea pe care a scos-o din masina, si-a dus-o la spital. Ajunsese destul de departe de RockPort cand ii suna telefonul. Destul de suspect, numarul nu aparea afisat. A decis sa raspunda.

- Zen?
- Da.
- Sunt Bruno. Trebuie sa te intorci inapoi la sediu, in Bronx. Avem o problema serioasa de care trebuie sa ne ocupam.
- Ce e mai exact ?
- Iti spun cand ajungi acolo.
- O sa dureze cam o zi sa ajung acolo.
- Vino cat de repede poti.
- Bine...

Convorbirea nu durase mai mult de 30 de secunde. Zen nu stia exact ce se intampla dar avand in vedere ca primise ordine directe de la Silvio, care ii spuneau sa plece in Germania, numai pentru a fi anulate de catre mana sa dreapta, clar se intamplase ceva urat. Pe drum, a trecut din nou prin RockPort, prin fata casei celei pe care o salvase aparent de la o moarte inceata. A fost fericit sa vada ca masina ei era reparata, avand grija personal de asta. Masina ei era o Acura Integra din '96, cu bodykit-ul original, in culori destul de simple, alba, cu jante negre mat, avand acea dunga rosie pe margine, care dadea un aer ceva mai fioros. Era acel look de "time-attack" pe care il utilizau in mare japonezii pe masinile lor, dar nu numai. Avea volan pe dreapta, deci cel mai probabil fusese importata din Japonia. Incepuse sa devina o masina rara dar frumoasa, oricum ai pune-o.

N-a stat in RockPort foarte mult, doar atat cat sa faca plinul fiind nevoit sa mearga cat mai repede la sediul lui Silvio. A ajuns acolo in timp destul de scurt, fiind printre primii "la fata locului" cum s-ar spune. In parcarea din fata casei erau parcate undeva in jur de 10 masini. Doua Cadillac-uri negre, si restul, SUV-urile clasice, mai ca in filmele cu mafioti. Ceva rau se intamplase, asta devenise clar din momentul primului telefon. Intrebarea era, ce ?

A intrat in casa, unde Bruno il astepta :

- Zen, am o treaba pentru tine. Pe scurt, povestea sta cam asa. Sefu' a mers pana la magazin sa ia niste fructe pentru sotia sa, care era in spital. Baietii nostri il asteptau in masina. Imediat ce sefu a intrat in magazin, trei masini tunate au inconjurat-o pe-a sefului, iar baietii au fost impuscati. Sefu' a fost omorat si el, de catre cineva din magazin, nu stim inca cine. Presupunem ca toata chestia asta are legatura cu Wolf si cu faptul ca l-am omorat dupa ce ai pierdut cursa cu el. Aici intervii tu. Una din masini era o Mazda RX7 din ce am putut observa pe inregistrarile din magazin. Celelalte masini fusesera furate cu o zi inainte, le-am gasit parcate intr-un sant la marginea orasului. Vrem sa-l gasesti pe cel cu Mazda.
- O sa fie greu. Cunosc totusi cateva persoane care m-ar putea ajuta. O sa vad ce pot face.
- Bine. Pleaca, avem treburi importante de discutat.

Situatia era clara din punctul de vedere al lui NoX. Kato avusese grija ca si Silvio sa fie omorat. Era timpul sa abordeze problema diferit. Mult mai diferit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu