„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Capitolul 26 - Tura de zi

Dupa discutia cu Chris am decis sa mai las putintel cursele si sa ma distrez pentru o vreme. Pana la urma eram venit recent in oras si nu avea rost sa ma arunc in paine asa de repede. Trebuia sa ma instalez, iar pana atunci multe se puteau face. Iar disctractia era prima pe lista. Cu ocazia asta puteam sa mai vad ce face Miya. Ma gandeam ca pana la urma, avea potential si n-ar fi stricat sa o invat cate una alta. Cu putin antrenament as fi putut sa fac din ea un pilot destul de bun, numai buna pentru a face parte din viitoarea mea echipa de curse. Stiam de cateva locuri frumoase de intrecere undeva pe la periferie, dar unul era ceva mai rasarit. Era un vechi aeroport parasit de multa vreme. Obisnuiam sa ma antrenez acolo inainte sa stiu sa fac drift-uri. Era un loc numai bun. Politia nu trecea, si puteam sa fac cat zgomot voiam, oricum nu aveam pe cine sa deranjez in afara de cateva stoluri de pasari.Cu toate astea pregatite, mi-am luat masina si am plecat acasa la Miya, sa vad daca i-ar conveni sa iasa putin din casa. Indiferent de ce ar fi zis, eu tot voiam sa merg la acel aeroport. Trecusera ani de cand nu am mai mers pe-acolo, si ziua de azi parea perfecta. Am avut noroc ca nu era cine stie ce trafic prin oras. Joia la amiaza, asa e. Era cam ora 1:00 cand am ajuns acolo deci era destul timp sa facem tot ce voiam.


- Salut, e cineva p-acasa ?
- Da, vin imediat. Si, ai decis sa mai vii pe la mine ?
- Pai, ai zis ca ti-ar mai placea inca o tura, asa ca azi mi s-a parut o zi frumoasa de iesit.
- Sigur, doar ca am cateva chestii de rezolvat inainte. Unde ne intalnim ?
- Vino la docuri. Ne vedem la intrare.
- Bine, ne vedem acolo.


Ii spusesem sa vina la docuri, fiindca voiam sa o luam putin si prin canion pe drumul spre aeroport. Asa imi mai exersam si eu vechiul talent, cel de a face drifting. Miya a ajuns la docuri undeva pe la ora 2:00, si am plecat imediat spre canion. Acolo, o lasam pe ea sa mearga putintel in fata si-apoi o intreceam in drift. Sigur, ma dadeam mare, dar nu ma deranja. Eu ma distram, ea se distra si mai mult. Parea o fire destul de energica, isi traia viata la maxim. Asta era si clar din moment ce ii placeau masinile. La un moment dat a reusit si ea sa faca un drift micut. N-a fost cine stie ce, dar chestia frumoasa era ca a iesit in tandem cu mine, ceea ce nu era asa de usor de facut. Clar, pe drum, ne-am distrat chiar mai mult decat as fi crezut. Miya se dovedea a fi o persoana destul de amuzanta.


Cum am ajuns la aeroport, am zis ca n-ar strica sa facem o cursa amicala.


- Deci Miya, cum iti place locsorul meu secret ?
- Nu e rau. Ascuns, izolat de lume, numa bun pentru putina distractie fara a intra in bucluc. Da, imi place. Nu ratez niciodata sansa sa ma distrez.
- Da ? Ei, atunci ce zici de o mica cursa intre noi doi ?
- Cursa ? Aici ? Pe ce traseu ? Nu e nimic aici in afara de hangare, si pista de aterizare.
- Ma gandeam la ceva in genul unei liniute. Stii tu, un drag.
- Aha. Sigur, de ce nu. Daca iti convine sa pierzi in fata unei fete, sigur.
- Ce te face asa sigura ca o sa pierd ?
- Faptul ca vei fi dragut si ca o sa ma lasi sa castig ?
- Hmm, o sa vedem. Hai dupa mine.


Am pornit cursa de la capatul pistei de aterizare. Cu toate ca ma rugase sa o las sa ia startul mai devreme, n-am lasat-o. Totusi, s-a dovedit a fi un pilot destul de bun, cu o masina la fel de buna, cel putin la fel de buna cu a mea. Deci, a castigat. Dar, surprinzator, fusese prima oara cand am pierdut si nu mi-a parut rau. Pana la urma, era doar de distractie si n-aveam de gand sa-mi las orgoliul sa-mi strice ziua. Nu as fi crezut ca ziua putea fi asa de frumos sa faci curse. Probabil nu conta cand, ci cu cine erai, iar eu pot sa zic ca impreuna cu Miya ma distrasem foarte bine. Si, mi-a dovedit ca poate face parte din echipa mea. Dar nu aveam de gand s-o las sa stie asta. Inca mai avea chestii de invatat.


- Ha haaa, ti-am zis. Sper ca nu te-ai suparat.
- Nu, stai linistita. Ai condus bine. Mi-a placut. Sa mai facem asta candva.
- Sigur, cum vrei. Si mie mi-a placut, mult. Nu m-am mai distrat asa de o gramada de timp, si iti multumesc pentru asta.
- Nici o problema. Acum, se face cam tarziu. Sa mergem inspre oras. Mai vrei sa treci prin canion ?
- Sigur ca da. Sa te bat si acolo.
- Nu stii sa faci drift-uri, stii asta nu ?
- Si? Asta nu ma opreste sa rad putin de tine.
- Om vedea. Hai...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu