„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Sugestii pentru Vasile-al nostru

Una din propunerile facute in cadrul CSEGSVS a fost sa ampalsam o cutiuta cu sugestii la parter, la biroul elevului de servici, cutiuta in care elevii ar putea sa lase niste sugestii pentur liceul in care invata si in care isi petrec atata timp. Daca vor un liceu mai bun, sa spuna. Tin sa precizez de la inceput ca sugestiile lor, desi luate in considerare, ar fi greu de aplicat, cel putin teoretic.Cum nu prea aveam mare lucru de scris pe blog am zis ca n-ar fi o idee rea sa vad ce sugestii ne mai dau colegii nostri, prin intermediul acestei cutiute, asa ca mi-am facut injectia de jurnalism investigativ concentrat, si am reusit sa "pun mana" pe sugestii, sau cel putin unele din sugestiile facute de elevi. Nu sunt sigur ca le-am aflat pe toate. Pot sa zic ca beneficiez de o oarecare imunitate diplomatica dat fiind faptul ca fac parte din Consiliul elevilor. Sugestiile ar fi urmatoarele
 • Clasa stabila
Da, asta e una din sugestiile care tot vin, si vin, si vin, si... intelegeti voi, de cativa ani. Acum doi ani, era un zvon ca se va face clasa stabila. Nu s-a intamplat nimic. Chiar si anul trecut umbla o barfa cu acelasi subiect, dar, nimic nu s-a intamplat nici atunci. Grupul Scolar Vasile Sav este, cred, singurul liceu din mun. Roman,  in care elevii isi parcurg orele in stil old-school, ca pe vremuri, de la un laborator la altul. Deci, fara clasa stabila.
 • Demisia unui anumit profesor
Da, era si asta in cutiuta cu sugestii. Cine-a scris-o, sa fie sanatos, fiindca un profesor nu isi va da demisia doar fiindca un elev ii poarta pica. Dar, e de apreciat faptul ca un elev a avut acest curaj, desi sugestiile sunt lasate anonim.
 • La 10 absente sa se scada un punct la purtare
Nu stiu cine a scris chestia asta, dar tin sa spun ca regulamentul, din cate stiu, prevede si chestia asta. Doar ca la 10 absente nemotivate. Ce dumnezeu, daca imi rup un picior, sa fiu dat afara din scoala ? Asta-i comunism oameni buni. Moving on.
 • Loc de fumat la fiecare etaj
Ei, asta mi-a placut. Desi, nimeni nu vrea sa recunoasca oficial, in liceu se fumeaza ca intr-un bar din Amsterdam.  Fumatori exista multi, dar multi. Totusi, fumatul este interzis in incinta liceului din cate stiu, asa ca multi elevi incalca legea in fiecare pauza, intr-un mod abstract, reprezentational. Totusi, va asigur ca nu se vor amplasa locuri de fumat in incinta scolii, daramite la fiecare etaj, fiindca nu se va face asta si punct. Problem ?
 • Sa nu se mai fumeze in bai
Cred ca asta ar fi rezultatul implementarii sugestiei de mai sus. Totusi, ar mai fi o idee, destul de comunista, prin care sa se faca politie militara in fiecare pauze, pentru o perioada de cateva zile, in care fiecare elev prins fumand in baie sa fie sanctionat. Dar asta nu o sa se intample, iar baile vor fi arhipline in fiecare zi. Daca vreti sa observat aceste actiuni ilegale de care eu sincer nu ma interesez deloc fiindca nu-s plamanii mei la mijloc, trebuie doar sa vizitati baile de la etajele 2 sau 3, de obicei intre orele 11-12. O sa fiti cel putin uimiti de savoarea izbitoare. Si de mormanul de mucuri de tigara imprastiate pe jos, sau stinse in closet, ca asa e frumos.
 • Interzicerea accesului persoanelor straine in liceu
Din cate stiu, elevul de servici se ocupa cu accesul persoanelor straine in liceu, fiind nevoit sa ia la intrebari orice personaj suspect. Acum, daca asta se face sau nu e o alta poveste, mai ales cand personajele suspecte arata malefic rau cateodata, nu prea ai curaj sa le iei la rost, cu toata autoritatea ta de elev de servici.

Si, cam asta ar fi tot ce am putut sa culeg de pe meleagurile sugestiilor. Cum ma mai agat si de alte sugestii, am sa mai scriu despre asta. Poate o sa mai intreb personal anumiti elevi, cine stie ce mai aflu. Pana data viitoare, o seara buna.

4 comentarii:

 1. gresit sus in bai e doar KENT nai sunt si alte persoane selecte care tin la respectul propriu si personal sa incerce si altceva.

  RăspundețiȘtergere
 2. Eh, sa fie. Fumu de tigara e tot fum de tigara indiferent de marca. Dar, mersi de update, whoever you are.

  RăspundețiȘtergere
 3. Din experienţa mea de profesor de serviciu, elevii de serviciu trebuie să anunţe imediat pe profesorul de serviciu în legătură cu persoanele străine care nu se legitimează. Adică elevul de serviciu nu este poliţist şi nici gardian. Profesorul de serviciu este obligat să se intereseze la elevul de serviciu dacă au fost incidente, bătăi, persoane de serviciu etc.
  La mine la şcoală, marea majoritate a profesorilor de serviciu fac serviciu în curtea şcolii sau pe sală.
  Câte bordeie, atâtea obiceie.

  RăspundețiȘtergere
 4. ma treaba asta cu clasa mobila mie unu mi se pare mult mai misto decat clasa stabila..desi trb sa recunoastem are si ea avantajele ei...

  RăspundețiȘtergere