„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Capitolul 28 - Tura de noapte II

Da, chiar eram prins. Sau cel putin asa credeam. Puteti sa fiti siguri ca baietii astia nu erau amatori. Majoritatea aveau radacini destul de solide in materie de masini si curse deci stiau ce faceau si pe langa asta erau si niste politai destul de buni. Faptul ca ma prinsesera lipit de un parapet nu insemna neaparat ca eram prins. Pana la urma inca mergeam cu o oarecare viteza. As fi putut sa scap, cand, deodata, s-a auzit ceva in fundal. Sigur, ati crede ca, in sunetul a 5-6 motoare modificate serios ar fi greu sa mai auzi altceva, dar acela era un sunet puternic, urmat de un set de 4 proiectoare imense. Era clar ca ceva serios venea din fata. Ceva foarte serios. Cu cat se apropia mai mult, cu-atat suna mai tare. Si avea viteza. Da, avea ceva viteza. Se apropia din ce in ce mai mult, pana cand, a intrat in masina ce imi bloca mie fata, masina care a fost distrusa. Si ca un efect de domino, din moment ce eram la mijloc, am fost prins intre o imensitate de masina si masina de politie care imi asigura spatele. In termeni tehnici, a fost un masacru metalic. Imi pocnise Airbag-ul frontal, insa, de nicaieri, a aparut alta camioneta care i-a eliminat pe cei de langa mine. Din cauza loviturii am dat cu capul de stalpul portierei si singurul lucru pe care mi-l mai aminteam din ziua aia era ca un tip cu o masca ciudata de gaze pe fata ma scotea din masina. M-am trezit la locul de intalnire vechi, unde mai mergeam cu Chris si baietii in vremurile vechi. Nu stiam cine erau tipii aia dar era clar ca erau organizati, si, aveau cateva piulite lipsa. M-am uitat in jur, si prima fata cunoscuta a fost cea a lui Miya. Dar, ce cauta ea aici ?

- Baieti, s-a trezit. Neata bunicutule, cum te simti.
- Ca si cum cineva ar fi intrat in mine cu doua camioane de mare tonaj.
- Nu au fost camioane chiar asa de mari, dar restul e adevarat.
- Adica ? Cum am ajuns aici pana la urma ?
- Pai, te-am cautat acasa sa iesim putin la o tura si de noapte, dar nu erai, asa ca am plecat putin sa ma plimb singura. Pe drum am auzit masinile de politie asa ca am pornit statia, si, am aflat ca era un pilot care facea misto de politie. Ti-au descris masina, si cand am auzit ca Divizia va veni dupa tine, am zis ca n-ar strica putin ajutor. Asa ca i-am chemat pe Sektor si cativa din prietenii lui.
- Stai, ai fost la mine acasa ? De unde...
- Chris mi-a zis unde stai.
- Bine si masina ?

Din umbra a aparut tipul dubios care ma trasese din masina. Chiar avea o masca de gaze pe fata dar nu era ca aceea pe care o poarta oamenii in uzine, ci mai mica, acoperea tot de la ochi in jos. Era similara cu cea folosita de cei care fac graffiti. Prin ea, vocea lui era distorsionata, dar se simtea cum era o voce destul de groasa. Era inalt, si purta un palton negru. Parea cea mai malefica persoana pe care am vazut-o vreodata.

- E distrusa . A trebuit sa te scoatem de acolo cu orice pret, baietii aia nu se jucau. Pe de alta parte, nici noi nu ne jucam.
- Ce ?! Cum adica distrusa ? Si cine dumnezeu mai esti si tu ?
- Eu sunt Sektor, un prieten de-al Miyei. Mi-a cerut ajutorul, asa ca i l-am oferit. Ar trebui sa-i multumesti pentru asta.
- Da, probabil ca da, dar masina mea, cum adica distrusa ?
- Cand am intrat in masinile de politie, ai fost prins la mijloc. Masina ta a fost luata dupa incident de catre echipajele de politie, si probabil la ora asta este casata.
- Pana la urma cine v-a dat voua dreptul sa va bagati asa in treburile oamenilor ? Ma descurcam.
- Nu de unde ne uitam noi
- NoX, intelege ca nu aveam de ales, trebuia sa fac ceva !
- Nu, nu trebuia neaparat, as fi fost ok si asa. Ma rog. Am nevoie de o masina sa merg acasa.
- Nu cred ca esti in stare sa conduci acum.
- Ba eu cred ca da.
- Avem o masina pregatita pentru tine in fata. O poti lua. Miya va avea grija sa o primesc inapoi dupa ce ajungi acasa.
- Mersi, dar, prefer sa merg singur.
- Chiar si asa, masina nu pleaca de aici fara ea.
- Atunci, iau un taxi.
- NoX...
- Nu Miya...

Tot evenimentul asta ar fi trebuit sa se termine simplu. Eu scapam bine mersi de politie, vedeam din ce sunt facuti baietii aia, radeam intre timp, si cam atat. Nimic mai mult. Totusi, nu as fi crezut ca Miya m-ar fi cautat, dar, a facut-o, si cred ca a facut mai mult rau decat bine avand in vedere ca masina mea fusese distrusa. Trebuia sa ajung acasa cat mai curand, si sa incep sa fac ceva planuri, dar, intre timp, mai aveam o oprire de facut.

- Alo, Smokey ?
- Da, cine e ?
- Sunt NoX, as avea nevoie de ajutorul tau.....

Un comentariu: