„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Ziua Tineretului Romascan 2011

Am avut ocazia ieri de a participa la activitatile organizate cu prilejul Zilei Tineretului Romascan 2011. Zilele Romanului au inceput acum o saptamana, pe 13 Mai, si se vor incheia Duminca, 23 Mai, ziua de ieri fiind doar o mica parte din programul complet de 10 zile. Ziua de ieri a fost speciala si memorabila din mai multe privinte.

In primul rand au fost organizate cateva concursuri la care au participat liceele din Roman, impreuna cu un liceu invitat din Republica Moldova.
Acum, ce cautau ei la zilele noastre ma depaseste si e caz de alt subiect de discutie. Oricum, totul a inceput cu un cros al municipiului, mai apoi s-a continuat cu prezentarea drapelului fiecarui liceu. Atunci am observat ca Grupul Scolar Vasile Sav , care intre timp a fost denumit de catre nenea de la microfon chiar Colegiu, liceul la care merg eu are un drapel destul de complicat, in lipsa unui termen mai potrivit. Mie personal nu-mi place. Totusi, n-am ales liceul asta pe baza drapelului, asa ca sa continuam. Prezentarea drapelurilor a decurs destul de bine, fiecare liceu incercand sa sustina sus si tare ca al lor e cel mai tare. Intre timp am avut si ocazia sa radem putin de cateva chestii care mie si catorva prieteni ni s-au parut amuzante, inclusiv cum fata care prezenta drapelul unui liceu pe care nu il vom denumi din motive lesne de inteles, mai avea putin si isi dadea sufletul acolo pe scena. Nu zic ca a fost urat, dar putea s-o ia si ea mai incetisor putin, ca oricum n-au castigat mare lucru.

Castigatorii premiului de 1000 de lei au fost cei de la Colegiul Tehnic Petru Poni, aparent ei fiind aceia care si-au "tinut drapelul cel mai sus".

S-a continuat cu o proba de cultura generala combinata cu putina alergare si dat la cos. In principiu, o persoana din echipa fiecarui liceu dadea la cos. Cand mingea intra in cos, o alta pesroana din echipa lua drapelul liceului din care facea parte, fugea pana in capatul unui culoar unde statea o masa, pe care erau puse niste hartii cu niste intrebari pe ele, intrebari din istoria Romanului, si de matematica din cate am putut observa. Echipa care raspundea cel mai repede la intrebari (corect, desigur) si facea turele in cel mai scurt timp castiga. La acest concurs castigatorii premiului in valoare de 2000 lei si Cupei Romanului au fost cei de la Colegiul National Roman Voda. Felicitari lor.

Dupa primele doua concursuri a intrat pe scena Narcis Iustin Ianau, pe care il stiti probabil de la mega-concursul mega-impresionant Romanii au povesti impresionante talent. A venit, a cantat, fetitele tipau cat le tinea gatu' dupa el, toate bune si frumoase. Ma indoiesc ca daca le-as pune sa asculte acasa muzica pe care Narcis o canta, ar face-o. Dar, face si baiatu' un ban gramada.

Ultimul concurs a fost de departe cel mai frumos. A constat in prezentarea unor costume de epoca, si in interpretarea unor scene din istorie. Costumele au fost minunate, actorii de asemenea, desi unii s-au cam dat in spectacol. Premiul pentru interpretare a fost adjudecat de un elev de la LPS care a primit si 500 lei, premiul pentru costum a fost luatt de o eleva de la Vasile Sav care a purtat o rochie cu imprimeuri ce contineau cladiri vechi din Roman (tot 500 lei ca premiu) si premiul pentru interpretare per ansamblu a fost adjudecat de Colegiul tehnic Danubiana care a prezentat Moartea lui Stefan cel Mare. Nu ca as avea ceva cu alte licee, dar tot zica ca cei de la Vasile Sav au interpretat mai bine. Parerea mea.

Dupa concursuri a inceput fiasco-ul. Muzica populara de pe DVD, playback desigur pentru patru ore, fara oprire, sonorizare de tot rahatul pe tot parcursul evenimentului, iar cand a venit vorba sa cante si Directia 5 LIVE!, surpriza, nu mergeau microfoanele. Totusi, baietii au dat dovada de profesionalism fara cusur, si s-au descurcat cum au putut pana s-au rezolvat problemele tehnice. Multimea i-a si ajutat putin cand au avut nevoie, si per total a fost un concert demn de urale din partea Romascanilor. Nu sunt un fan inrait Directia 5, dar faptul ca se pricep de minune la ceea ce fac nu poate fi contestat.

Per total, ziua de ieri a fost foarte frumoasa, dar, ca intotdeauna, se putea mult mai bine. Organizatori, romascani de la putere, imi e rusine cu voi. Am zis !

Alte articole pe aceeasi tema.

http://stiriroman.ro/?p=1383
http://stiriroman.ro/?p=1417

Poze :

2 comentarii:

  1. cum adica nu mergeau microfoanele?
    Si ei au venit de-a dreptul pe scena?
    Probabil ceea ce descrii tu este soundcheckul normal inaintea oricarui concert live.

    RăspundețiȘtergere
  2. Soundcheck-ul l-au facut, scurt, totul parea sa mearga bine. However, dupa soundcheck, Cristi Enache a trebuit sa treaca prin ce cred ca au fost 3 microfoane pana sa prinda unul care a mers.

    RăspundețiȘtergere