„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

ID Fest 12 - Day four

Oh my god. They've killed Kenny Marcel.


Oricat mi-ar fi placut sa vad asta, cei de la South Park nu au fost inclusi in nici o piesa de astazi. Dar, cum nu aveam nici o idee ce sa pun la inceput, ramanem cu asta. Cei de la Hooleelogans au deschis astazi ziua de teatru cu o piesa numita 8 Women. Piesa se invarte in jurul a 8 femei, si a evenimentelor ce se petrec in casa lor atunci cand singurul barbat din casa, Marcel, e omorat, cu un cutit in spate, ironic, de Craciun. Piesa are un anumit fler al cartilor vechi de detectivi, ceea ce mi-a placut, desi in unele cazuri a fost putin previzibila. Sau poate ma prind eu prea repede. Oricum, piesa a fost foarte frumoasa, decorul a fost de asemenea foarte bogat, dand senzatia unei case mari, de bogatani. Deci, o bila alba pentru una din trupele din Timisoara.

The blue hour began.


"The blue hour" este o piesa ce are ca punct central o ora in New York, undeva la miezul noptii, printre tipicii oameni agasanti si enervanti pe care-i poti gasi oriunde in lume. Se petrece in acel moment al serii cand mergi acasa, de la servici, sau de oriunde altundeva, stiind ca nu e nimeni acolo sa te intampine. Acel moment cand totul este monoton, fara contur, si de-abia astepti sa ajungi acasa. Desi la inceput poate parea monotona si plictisitoare, piesa este destul de interesanta. Cum au si spus unii din traineri, este ceva deosebit fata de alte piese jucate pana acum, si cu siguranta ar mai trebui jucate astfel de piese si pe viitor. Totusi, cum intotdeauan pot exista anumite elemente mai putin bune, piesa celor de la Limelight ar fi putut sa aiba ceva mai multa energie. Personajele puteau fi si mai agasante, si mai enervante, si mai bagacioase. Se puteau implica mai mult intradevar, insa cum e prima lor aparatie la ID Fest, le acordam putina libertate de miscare.

Si astfel s-a incheiat o a patra zi a festivalului de teatru ID Fest, editia 2011. Pe data viitoare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu