„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

ID Fest 12 - Day three

What have I done ?


Ziua de astazi a inceput destul de bine, desi putintel cam matinal pentru unii. De mentionat mai intai este ca piesele de astazi au inceput de la ora 12, din cauza faptului ca cei de la Knockers au fost mutati. Motivele nu imi sunt cunoscute, insa nu a fost un impediment major. Totusi, pot spune ca prezenta a fost ceva mai mica fata de specatacolele de ieri. Si astazi s-a mentinut canicula incendiara, desi prognoza a aratat ploi in cursul zilei. Inca nu s-a intamplat totusi. Spectacolul actorilor din Suceava a inceput cu o intarziere minora, dar a fost neglijabil, fiindca piesa, din nou, a meritat asteptarile.

Piesa in mare a avut ca tema un moment din viata unei bogatase, care era pe punctul de a se sinucide. A fost o piesa cu un umor tipic britanic, care a satisfacut destul de bine marea majoritate a spectatorilor. Sesiunea de feedback a fost de departe cea mai constructiva de acum, lucru destul de bun, incepand cu o gluma cioc-cioc(a.k.a. Knock knock jokes, aluzie la "The Knockers", numele trupei). Una din problemele ridicate a fost cea ca decorul a fost cam saracacios, avand in vedere statutul aparent al personajului principal. In afara de asta si de un discurs destul de lung tinut de unul din traineri, feedback-ul a decurs destul de bine, cei din Suceava primind aprecieri destul de bune.

Who would love a dove more than a crow ?


Nobody's Group este unul dintre cele mai vechi trupe de teatru din Bacau, si si-au demonstrat talentul actoricesc de-a lungul timpului la numeroase festivaluri de teatru nationale. Cum, de altfel, au facut si astazi. Piesa lor, "A midsummer night's love dream", este bazata pe "A midsummer night's dream", piesa scrisa de Willian Shakespeare. Pentru asta au primit laude la adresa lor,textul fiind unul greoi, cu care s-au descurcat, in ciuda faptului ca pe ici pe colo s-au mai blocat, sau ca nu prea s-a auzit, sau ca dictia in sine mai putea fi cizelata putin. Aceste probleme au fost desigur ridicate la sesiunea de feedback. Pe langa asta, s-a putut vedea ca, dat faptul ca era o opera clasica si destul de greoaie, actorii s-au miscat destul de mecanic, actiunile lor fiind destul de previzibile. Chiar si-asa, s-au descurcat destul de bine in general insa se putea mult mai bine. Better luck next year.

If people break up, that doesn't mean they don't love each other anymore.


Atelierul de teatru a dat dovada de niste idei minunat in cadrul piesei lor de teatru. Pentru inceput piesa a fost jucata pe scena. Cu publicul pe scena, si in sala, de asemenea. Ca sa ma intelegeti mai bine, O parte din public a stat pe secena, undeva in spatele scenei, si alte "bucati" de public au stat in sala. Ideea mi s-a parut minunata. in mare fiindca a fost ceva inedit. Desigur, unii s-au plans de faptul ca nu prea s-a auzit in sala, sau ca limbajul, dictia, nu au fost nici ele iesite din comun, insa ca intreg, piesa a fost foarte frumoasa.

Piesa are loc intr-un cabinet al unui consilier marital, unde Timmy, personajul principal, fiul consilierului care detine cabinetul, joaca rolul de doctor cu un cuplu care nu prea se inteleg, asta, fara ca tatal sa stie. Si, uimitor, face o treaba destul de buna cu cuplul care la inceput era foarte sceptic cu privire la adevaratul rol al copilului. Ideea piesei a fost excelenta, si cum a fost spus si la feedback, ar trebui ca parintii copiilor care au jucat in piesa sa o vada mai intai, fiindca s-ar vedea niste legaturi serioase

All in all ziua de astazi a fost din nou, o zi foarte buna pentru teatru. Pe langa asta, a si inceput sa ploua, deci se mai racoreste intre timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu