„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Putere, vointa

Sau lipsa celor de mai sus. Stay with me here.

De cate ori nu ati avut in jurul vostru persoane care, pur si simplu, nu mai au puterea, nu mai au acel impuls de a continua intr-un anumit domeniu. Fie el, personal, afaceri, sau orice altceva. Poate chiar ati fost una dintre acele persoane care au decis la un moment dat sa renunte la tot. Dintr-un oarecare motiv, ati decis ca nu mai are rost sa faceti ceva, orice. Sa dezvoltam putin...

Nu multi pot spune ca au ajuns in pozitia de a renunta la tot. Sigur, multi pot sa se laude cu asta, desi nu e chiar ceva de laudat, multi pot presupune ca au ajuns acolo dar putini au facut-o cu adevarat. Intotdeauna poate exista ceva mai rau. Putini au ajuns, in asa numitul "rock bottom". Nu stiu denumirea din romana asa ca o pastrez pe cea din engleza. In mare defineste starea de spirit pe care o ai atunci cand crezi ca ai pierdut tot. Dar tot. Atunci cand nimic nu mai pare sa aiba sens. Atunci cand nu mai ai nici un motiv pentru a lupta pentru ceea ce ai crezut ca e o cauza pierduta. Starea asta de spirit putini pot spune ca au avut-o. Si, ca sa ma leg putintel de unele evenimente ce au avut loc acum putin timp, cred ca si cativa din absolventii examenului de bacalaureat pot spune ca nu mai are rost. Poate au muncit, poate nu. Poate au fost prinsi copiind, poate s-au blocat pe moment, sau poate, pur si simplu, nu erau cu capul la examen. Se intampla tuturor, sa nu fii cu mintea unde trebuie. Si, uneori, dauneaza. Defapt, de obicei dauneaza sa fii cu mintea pe alte meleaguri.

Insa, ca orice rau, ca orice, chestie rea care se poate intampla, exista un leac. Exista leacuri si pentru chestii bune, ca insulina pentru zahar, dar asta e alta poveste. Dupa cum ziceam orice problema de genul se poate rezolva. Sigur, cand esti la capatul puterilor si crezi ca oricum nimic nu mai are rost, de ce sa te mai chinui sa incerci sa iesi din situatia de fata. Oricum stii ca nu poti face nimic sa rezolvi orice probleme te-au adus acolo asa ca mai bine ramai in punctul fara intoarcere si speri sa se termine cat mai repede pentru ca tu sa-ti poti continua viata asa cum ai facut-o pana atunci. Dar stii ca nu se va intampla. Stii ca nu iti vei mai putea continua viata la fel, nu din acel punct. Insa, ce nu stii, ce putini stiu, este ca intotdeaun exista o iesire din zona aia. Poate n-o vezi, dar ea e acolo. Cum cineva a zis odata, speranta moare ultima. Si asta e adevarat, intr-o oarecare masura.

Pentru a iesi dintr-o situatie de aceea ai nevoie mai intai de tine insuti. Trebuie sa te trezesti la realitate, si sa-ti dai seama ca viata nu e numai un rahat de examen. Viata nu e numai o despartire ce probabil nu trebuia sa aiba loc. Viata nu e numai o cearta pe care ai avut-o cu cel mai bun prieten din cauza unui motiv stupid. Viata nu inseamna asta. Viata e ceva minunat, dar ca sa fie asa, ea trebuie traita. Si daca stai si-ti plangi de mila, n-ai sa traiesti nimic. Pe langa asta, cand ai pe cineva langa tine sa te ajute, un prieten, totul devine mult mai usor daca te lasi putin in mainile lui. Doar opentru cateva momente. Te lasi dus de val. Prietenii iti vor binele. Cei adevarati, nota bene. Asta e scopul lor. Sa te bage in belele cateodata, dar intotdeauna sa te scoata din locuri din care nu credeai ca poti iesi. Vreodata.

Crede in tine. Crede in puterile tale. Fii sigur ca poti sa treci peste orice. Stii asta, doar ca e greu de acceptat. e mai usor sa-ti plangi de mila decat sa actionezi, asta e sigur. Insa, ce e mai distractiv decat a face ceva nou. Ce e mai distractiv decat sa-ti iei prietenii de mana si sa zici, bai, azi iesim dintr-un rahat. O sa puta, da' rupem stilu' intre timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu