„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Bun venit pe internet

... bun venit in viata reala.

Am vazut astazi pe Facebook un mesaj postat pe peretele cuiva (ca s-o ardem complet in romana azi, right ?). Mesajul suna cam asa :
"Bun venit falsitatii, bun venit pe Facebook. Unde iubirea e perfecta! Unde toata lumea traieste bine si este indragostita! Unde dusmanii sunt cei care iti viziteaza cel mai des profilul, unde fostii prieteni te blocheaza, unde fostele iubiri te elimina si unde cei ce te adauga in lista lor sunt f simpatici si pe strada nici nu saluta!"
 Mi s-a parut a fi un mesaj foarte interesant, asa ca am decis sa-l dezbat putintel in randurile ce urmeaza.

Facebook, MySpace, Hi5, Google Plus, toate astea si nu numai sunt retele de socializare in care lumea socializeaza. Nimic mai mult, nimic mai putin. Totusi, trebuiesa ne amintim ca aici vorbim despre internet, taramul celor ce nu le pasa de altii, taramul sedentarismului si al parerrilor bazate pe fapte exacte si nu pe presupuneri, taramul inselaciunii si al deceptiei, taramul celor ~1000 de moravuri.

Internetul nu a a fost, nu este, si nu va fi niciodata perfect. Iar asta se rasfrange si asupra Facebook-ului, fiindca la el se refera mesajul. E clar ca pe Facebook iubirea e perfecta. E si foarte simpla. Relationship Status > In a relationship. Si-atat. Nu tu dezamagiri, nu tu intalniri, nu tu griji, gelozie, invidie, certuri, saruturi, pasiune, complicatii, nimic. E internetul. Internetul e facut sa para simplu, si sa fie in mare masura, asa cum pare. E de asteptat ca totul sa para imbracat in petale de trandafir, acoperit cu ciocolata, cu mici adieri de vanturi parfumate cu levantica pe ici pe colo. E de asteptat sa vezi lumea indragostita, fiindca e simplu. Pe internet, nota bene.

Dusmanii pot fi de multe feluri. Unii te urasc din pura gelozie, altii te urasc fiindca ai gresit in fata lor. Sau mai sunt persoane care te urasc doar din simplul fapt ca asa li se pare lor ok. Nu au motive clare, pur si simplu o fac, fiindca le confera lor satisfactie. Si ce satisfactie mai mare exista pentru un "hater" decat sa vada la tine pe profil ca te-ai despartit, sau ca ti s-a intamplat ceva rau ? Asa ca il verifica mai des. Poate au noroc.

Fosti prieteni, foste iubiri, totul are legatura cu trecutul. Multi vor sa lase un trecut sumbru in urma, pentru a reusi sa traiasca o viata cat de cat fericita. Nu-i putem judeca pentru asta. Si nu toti din jurul tau iti sunt prieteni. Nu cu adevarat. E o linie subtire intre prieten adevarat, si amic. Subtire, da' e lata cat o zi de post.

Intr-un final, ajungem la scopul retelelor de socializare. Acela de a socializa in cadrul lor. Daca cineva te are in lista de prieteni pe facebook, nu trebuie neaparat sa te aiba ca prieten si in viata reala. Chiar si "dusmanii" te au in lista de prieteni, asa-i ? E de inteles ca sunt simpatici pe net, fiindca e foarte usor sa fii simpatic doar prin text. Nu tu limbaj al corpului, nu tu mimica fetei, nu tu stil vestimentar, look, sau orice alt lucru considerat important in relatiile interumane. De-asta nu sunt nevoiti sa te salute pe strada. In cel mai bun caz poate te vor saluta pe tine inapoi, doar daca tu faci primul pas. Atata tot.

Ideea e urmatoarea. Nu comparati niciodata internetul cu viata reala. Exista unele interconexiuni. Dar sunt putine. Importante, dar putine.

Un comentariu:

  1. Chiar ma gandeam cum se da Like aicisea la tine. :))
    SuperNoxU in actiune. Imi place,da,da :-? Fix asa-i.

    RăspundețiȘtergere