„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Gaming-ul

... si cum unii cred ca un controller in mana te face automat *inserati generalizare aici*

In seara asta voiam sa scriu un nou capitol in poveste. Insa, cum am doua sfarsituri posibile pentru capitolul in chestiune, am decis sa o las pe alta data, cand se mai linistesc apele, si cand imi dau seama exact cum vreau sa continue povestea. Asa ca in seara aceasta, doamnelor, domnisoarelor, domnisorilor si domnilor, va voi vorbi despre jocurile video.

Nu am de gand sa scriu tot ce stiu eu despre jocuri, si toate experientele mele, fiindca daca ar fi sa ma apuc, n-as mai termina si nimeni n-ar citi tot. Am sa incerc sa fiu cat mai succint cu putinta. Tema articolului de azi este generalizarea pe care multi o fac cand vine vorba de jocuri video. Mai exact, cea mai mare tevatura se face pe tema jocurilor din genul "shooter". Sau, pe limba noastra, "Joacele alea cu impuscaturi" despre care se tot vorbea intr-un timp. Cu ce nu sunt eu de acord, e ca s-a plecat de la un concept simplu. Daca ii place gamer-ului X sa-l umple de plumb (ocazional si putin cupru sau raze mortale, daca e sa includem doar cateva din optiuni) pe gamer-ul Y, clar X si/sau Y vor ajunge in viata reala sa scoata o arma din buzunar si sa inceapa sa traga in tot ce misca, pentru a obtine cat mai multe puncte.

Pai, nu stiu cum sa spun asta, insa realitatea sta altfel. Trebuie sa mentionez ca vorbesc din punctul meu de vedere care este un punct de vedere grav influentat de faptul ca ma pot numi un gamer destul de inrait, departe insa de a fi dependent. In realitate, jocurile nu influenteaza asa de mult jucatorii, cel putin nu asa de mult precum e mediatizat. Vechea vorba din strabuni care zicea : "A face din tantar armasar" nu se putea potrivi mai bine. Si reteta pentru mediatizare instantanee e urmatoarea.

Se ia una bucata gamer, preferabil Coreean (Nu am nimic cu ei, insa statistic vorbind ei cam domina piata acum), jucator care a ajuns la stadiul de partial dependent, care a participat la numeroase campionate (unde a castigat bani multi, mentiune adaugata pentru parintii care arunca fraza "N-ai sa faci nici un ban din jocuri") si care sta cu zilele si se joaca pe PC.

Se adauga bull-shit mediatic si povesti triste cu persoane care au murit sau au ramas grav afectate lucrand la PC, nu neaparat jucandu-se, insa stand in fata calculatorului. Povestile trebuiesc mai intai curatate de orice imperfectiuni sau colturi care ar putea lasa loc de interpretare, si apoi sunt comparate cu povestea jucatorului adaugat mai inainte.

Se amesteca cu grija si se serveste unui public cu o varsta situata undeva in zona 35+ ani si se observa rezultatele.

Desigur, rezultatele pot fi variabile insa numitorul comun va ramane acela ca intotdeauna Calculatorul si Jucatorul pe calculator vor fi legati unul de celalalt, se vor distruge unul pe celalalt si in final unul va muri. Punem pariu care pica primu' ?

Un citat umbla acum ceva vreme pe net.
Suna asa : "If Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music."

Food for thought.

2 comentarii:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=NealiJpIdr4&feature=related

    (asta da sim ^_^)

    RăspundețiȘtergere