„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Masina timpului

... si ce s-ar intampla daca am putea da timpul inapoi.

Nu prea am somn, asa ca am decis sa scriu putintel, poate poate imi vine si cheful sa ma arunc in pat si sa-i strang mana lu mos' Ene. Pana atunci, am sa va vorbesc putin despre un micut concept la care toate lumea s-a gandit, si multi l-au si scris.

Cum ar fi daca am putea da timpul inapoi ?

Sunt sigur ca multora v-au trecut prin cam gandurile astea : "Ce n-as da sa pot sa ma intorc in ziua aia si sa fi facut ceva diferit." Poate nu exact astea, dar cred ca multi ati vrut la un moment dat sa dati timpul inapoi si sa reparati ceea ce ati crezut ca a fost o greseala. Sa va intoarceti intr-un anumit moment si sa faceti un lucru diferit, sa schimbati ceva, sa fiti in alt loc. Sau dimpotriva, sa nu fi facut ceva, sa fi spus "Nu ! Nu acum !" fiindca undeva in interior stiati ca e gresit intr-un fel sau altul.

Ati da timpul inapoi cu conditia sa nu stiti cum va afecta asta viitorul ?

Sigur, toata lumea a vrut la un moment dat sa-si schimbe istoria. Dar totusi, undeva trebuie facut un compromis, compromis care vine sub forma lipsei de informare. Stii ce vrei sa faci, stii ce vrei sa schimbi, te gasesti in mijlocul actiunii dar nu stii ce se va intampla dupa ce te joci putin cu conceptul de spatiu-timp. Pur si simplu, la fel cum pentru moment e imposibil sa calatorim in timp, e imposibil si sa vedem viitorul. Putem intui, putem presupune, putem face alegeri bazate pe fapte clare si date pe care le credem a fi corecte insa in final e imposibil sa stim ce se va intampla.

In final avand in vedere faptul ca cele doua concepte prezentate mai sus, calatoritul in timp si prezicerea viitorului, sunt doar concepte, teorii, presupuneri, nimic mai mult, pot spune cu siguranta cateva lucruri. Mai intai, orice greseala facuta trebuie mai intai recunoscuta. Vorba aia, recunoasterea problemei e primul pas spre vindecarea ei. Pe langa asta, sigur, se intampla sa faci ceva ce la un moment dat ti s-a parut gresit, asta nu inseamna ca asa a si fost. Ai fi facut-o diferit ? In alt moment ? Poate ca da. Ti-ai pus sperante in ceea ce a fost in final un pariu cu viitorul pe care l-ai pierdut ? Poate ca da. Dar asta nu inseamna ca s-a pierdut ceva. Omul din greseli invata, chestia e sa invete ce trebuie din propriile greseli. Din greselile altcuiva nu prea inveti nimic.

Viata merge inainte. Cu, sau fara tine. Tu alegi.

Un comentariu:

  1. Cu siguranta exista multe persoane care ar dori sa dea timpul inapoi, sa repare ceva sau sa faca ceva ce ar fi vrut sa faca dar nu au avut curajul necesar. Dar noi traim in prezent si trecutul ar trebui sa ramana trecut. Ce nu s-a facut se poate face, ce s-a gresit se poate repara. Totul este sa ai o gandire pozitiva si sa traiesti in prezent cu gandul catre viitor.

    RăspundețiȘtergere