„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Din doua rele

... nu iese nici una buna, da' uneori tre sa alegem raul 'al mai putin rau. Sa va pun in fata cu un exemplu.

Sa zicem ca sunteti intr-o situatie cel putin ciudata si vine vremea cand un prieten, o cunostinta, sau chiar un necunoscut sa-si spuna parerea despre situatia data. Sigur, in cazul meu, chiar n-as lua in seama parerea unui necunoscut decat in cazul in care e bine argumentata. Foarte, bine argumentata. Dar, sa zicem ca vine o situatie de genul si va gasiti in fata unei alegeri care suna cam asa :

Persoana in cauza poate sa va spuna parerea sa in termeni destul de cizelati si acoperiti cu puf roz si curcubee pentru a nu va rani, intre timp lasand in urma anumite detalii, sau sa va spuna o parere lipsita de scrupule, dura dar intr-un final completa si fara intelesuri ascunse.

Ce ati prefera ? Sa fiti tinuti in puf si sa nu stiti chiar tot, sau sa stiti tot cu riscul de a fi raniti, poate pentru o perioada lunga de timp ? Cum ar fi daca s-ar intampla ambele ? O parere fara scrupule care insa ar fi lipsita de anumite elemente ce ar putea conta ar fi cel mai rau caz ?

2 comentarii:

 1. se stie ca adevarul doare (poate nu tot timpul dar oricum...) si poate de asta am avea tendinta de a-l prezenta intr-o maniera mai usor de acceptat,omitand anumite 'elemente'....
  dar cu timpul tot se afla tot iar daca aceste omisiuni iau amploare sau sufera mutatii in cele din urma ajungi sa suferi mai tare...
  si pana la urma care ar fi rostul? uneori cu sinceritatea poti castiga mai mult(pt altii dar si pt tine...)

  RăspundețiȘtergere
 2. Adevarul doare intr-adevar. Dar doare si mai mult atunci cand il afli ori prea tarziu, ori pe bucatele. Azi putin, maine putin.

  Orice e omis poate evolua in timp si intr-un fel sau altul o sa aiba un efect destul de puternic care de obicei nu e chiar foarte bun.

  In principiu, n-ar trebui s-ascundem adevarul. Dar suntem oameni si facem asta din cand in cand, poate cu speranta ca astfel nu-i vom rani pe cei de langa noi fara sa luam in considerare faptul ca intr-un final, poate facem mai mult rau decat bine.

  RăspundețiȘtergere