„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Experimentele de ieri, de azi, si de maine

Dupa cum probabil stiti toti, avand in vedere faptul ca stirea a circulat prin toate mijloacele media existente, mediile celor patru ani de liceu nu mai cantaresc aproape nimic in procesul de a fi acceptat la o anumita facultate. Si de aici, au inceput scandalul si nemultumirile. Circul, mai exact. A inceput Circul !

Nu, nu ma refer la maimutele pe bicicleta ci la persoane care mai de care mai rasarite, care tipa si protesteaza, ca de ce, si nu, si cum, si oare. Sinccer, problema mea nu sta in faptul ca se vaita. Nici eu nu sunt de acord cu chestia asta, desi nu ma afecteaza pe mine in mod direct. Problema mea sta in folosirea unor argumente putin ipocrite de obicei. Cel mai pertinent, si cel pe care il auzim cel mai des suna asa :

"Aaa, da ce' maaa, eu am invatat astia 4 ani de liceu degeaba ?"
                                                          (Un nemultumit)

Sigur, la prima vedere argumentul pare solid. Insa nu poti spune ca ai stat 4 ani si ai invatat degeaba, fiindca nu are sens. Daca se elimina BAC-ul, si singurul criteriu de admitere ar fi fost spre exemplu, culoarea ochilor, da, atunci ai fi trecut prin 4 ani de carte si chinuri complet degeaba. Problema insa sta altfel. Cand ai intrat la liceu, tu, necunoscutule, ai intrat cu speranta ca la sfarsitul celor 4 ani, printre distractii, betii si paturi rupte, ai sa ai un examen de dat, pe care ai sa-l treci si care te va ajuta sa intri la o facultate buna, care sa iti asigure un viitor frumos si un trai decent. Cel putin, asta ar fi teoria.

Nu spun ca sunt de acord cu decizia asta. Generatia mea a fost in principiu o "generatie de cobai". Pe noi s-au testat majoritatea masurilor noi scoase de minstrii care erau la un anumit moment la putere, fapt care pe mine ma deranjeaza. Insa in final, acesti 4 ani de liceu, nu au trecut degeaba. In acesti 4 ani, se presupune ca te-ai pregatit pentru ce este probabil cel mai important examen al vietii tale de pana acum.

Aceasta decizie afecteaza destul de serios candidatii care si-au planuit sa intre pe sistemul vechi, cu ajutorul notelor din toti cei 4 ani, insa atata timp cat acele note nu au fost vanate ci au fost luate mai mult sau mai putin pe merit, admiterea ar trebui sa fie floare la ureche. Nu-i asa ?

Concuzia este : Suntem copiii unui sistem educational cu lacune imense, cu glitch-uri care l-ar face chiar si pe cel mai puternic debugger sa renunte. Iar asta nu se va termina prea curand.

Un comentariu:

  1. De acord cu nemulţumirilea astea. Ştii, dacă e să privesc din perspectiva ăleia care se baza pe o medie de 9.7 în cei 4 ani de studiu, treaba asta pute nevoie-mare. Dar cred că are să fie bine la urma urmei. Şi dacă am o zi proastă când să dau una dn probe, super! Să mă tragă în jos. Tot intru unde mi-a propus.
    Baba declara că are încredere în rezultatele bacului. Nu cred că-i ceama justă modalitate de a evalua pentru că te poate durea capu' şi să nu îţi vină idei (mi se întâmplă des). Şi probabil mai bine s-ar da admitere direct la toate facultăţile, dar să nu conteze doar asta, doar 3 zile din viaţă. Ţi se face o ciudă pe golanii de sus că anunţă şi ei prin martie...

    RăspundețiȘtergere