„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Firefox sync

Acum cateva zile a trebuit sa-mi mut toate catrafusele de pe o statie de lucru, pe alta. Printre catrafuse, erau si nenumaratele mele bookmark-uri din Firefox, adunate de-a lungul timpului. Bookmark-uri ce contineau, de la link-uri directe catre site-uri des vizitate de mine, la feed-uri RSS ale unor bloguri pe care le citesc, parole, cookie-uri, the lot. Mutarea lor de pe un PC pe altul s-ar fi dovedit o problema destul de serioasa daca nu dadeam din greseala peste o chestiuta numita Firefox Sync.

In esenta, aceasta conecteaza doua sau mai multe calculatoare sau orice alte aparaturi care pot folosi Firefox (Incluzand, desigur, smartphone-urile) si permite transmiterea datelor de la o unitate la alta. Astfel, am putut sa-mi transfer tot ce aveam nevoie, direct pe laptop, fara nici o mare greutate. Pe langa asta, Sync permite conectarea permanenta intre aparate, asa ca daca, spre exemplu, ma joc pe telefonul meu de fitze conectat prin Sync cu laptopul si gasesc un site frumos pe care il adaug la bookmarks, acesta va fi adaugat pe toate aparatele conectate la acel moment.

Aparent toate datele de acces sunt encriptate undeva, deci teoretic, nu ar trebui sa existe probleme de securitate. Totusi, acest sistem poate fi folosit cmva la monitorizarea activitatii de pe alte PC-uri, fiindca se poate transmite si lista cu site-urile vizitate de cineva.Teenagers beware !

Anyways, cam asta e tot despre Firefox Sync, un add-on foarte reusit al celor de la Mozilla.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu