„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Mama lui de par

   Stateam si eu pe net ca un dependent ce sunt, si dau peste un post pe Facebook, post care zicea ceva de doi pusti de clasa a doisprezecea care nu aveau voie sa intre in liceu pana nu se tundeau. Bun, toate bune si frumoase (defapt nu chiar, dar o sa revin la asta imediat). Si, cum orice post bun pe Facebook are si comentarii cu tona, am decis sa citesc unele dintre ele. Si, cum n-ar avea rost sa scriu atatea cuvinte pe Facebook, doar pentru a fi pierdute in negura comentariilor, am sa scriu aici parerile mele.

@Andrush Carcotasa :Foarte bine.. mi se pare normal... la scoala mergi decent ...ca daia e intitutie ..... nu mergi cu letele in ochi..sa nu vezi sa citesti.......sau cu freze de discoteca..pacat ca putini au cei 7 ani de-acasa in sec 21.. si nu stiu ce sunt alea reguli... toti aveti impresia ca libertatea inseamna sa te C**i in mijlocul strazii de fata cu toata lumea ca suntem noi mari si tari ... ROMANI de c***t .... nu avem demnitate, nu avem respect, nu avem LIMITE... suntem de rasu plansului ... ce ar fi sa va puneti in locul profesoarei sau directoarei .. si sa va vina la ora un cocalar dala analfabet care nu stie numa sa-si faca paru si sa vb cu voi fara respect? si l-ati pune sa citeasca desi el abea stie sa silabiseasca ... si sa-i mai si bina parul in ochi... credeti-ma.. ca va vine sa o luati pe camp.... in plus de asta ... in sec nostru mergi pe strada si din spate nu mai faci diferenta intre fata si baiat .. TRIST"

   Greseli de punctuatie cu nemiluita, se spune "de-aia, institutie, plete" si lista poate continua. Pe langa asta, te-ai auto-inclus in categoria "ROMANI de cacat" (hai sa nu fim ipocriti degeaba si sa ne ascundem in spatele stelutelor, okay ?). Si pe langa asta, si ce daca nu mai faci diferenta intre fata si baiat ? Parca era vorba de egalitatea intre sexe, si alte bazaconii neo-moderniste de genul. Irelevant. Continuam.


@Gaby Gavrilas "Nu cred ca trebuie sa judecam directoarea pana nu vedem si asa zisele victime.Unde e prezumtia de nevinovatie .Repede sariti sa condamnati, sa aruncati cu pietrel.Care dintre voi ii cunoasteti pe acesti elevi?"

Cuvinte intelepte. Mai mult nu am de zis.

   Defapt, am. Dar nu pe subiect. Imi incep pledoaria cu un citat care zice : "Nu conteaza cat de lung am parul, conteaza cum si ce gandesc". De cand a devenit lungimea parului un criteriu de aplicabilitate intr-o anumita scoala ? De ce nu ar putea un copil ingrjit, decent, cu note mult peste medie si rezultate bune la concursuri sa intre intr-o scoala doar fiindca are parul mai lung ? Nu cred ca este cazul celor doi elevi bucuresteni, dar este un caz posibil. Tind sa cred ca acestea sunt reminiscente de pe vremea comunismului, si a militariei de pe-atunci. Nu zic ca militaria nu e rea din cand in cand, dar nu in scoala, si mai ales nu asa. Uitati-va in alte scoli, din alte tari bine-inteles, unde lungimea parului NU conteaza. Sau poate conteaza si eu gresesc ? 


   Traim intr-un sistem afectat sever de lipsa comunismului. Nu, nu vreau comunismul inapoi, dar multi o fac, iar lipsa acestuia duce la aplicarea fara motiv ale unor idei si conceptii care erau prezente atunci, si care acum au devenit invechite. Daca celor doi li s-a interzis parul lung, as dori sa vad cum li se interzice fetelor sa aiba parul tuns foarte scurt, cum li se interzice machiajul, bluzele decoltate excesiv, la dracu' cu asta, vreau sa vad cum toata lumea poarta o uniforma croita de stiu eu ce croitoreasa cu Parkinson's de prin Pocreaca, ca sa multumim pe toata lumea, in afara de cei care fac sistemul educational sa mearga. 


  Da, fara elevi, nu mai exista sistem educational !

Un comentariu:

  1. Evident ca daca esti un profesor care ai invatat in perioada comunista si ai ajuns profesor doar pentru ca dadea bine la socrii, cumnati, matusi...etc., si pentru ca il facea pe tataia fericit ai sa ajungi un plafonat, blazat care se sperie de orice noutate si manifestare a personalitati si o include la "lipsa de respect" sau "nesimtire" pentru ca asa a fost crescut si invatat, ca daca ai pareri sau vrei sa faci ceea ce iti place, esti nesimtit si ca singura cale spre fericirea absoluta e sa faci, sa imbraci, sa mananci si sa spui ceea ce da bine prin vecini si in societatea de cacat. Iar daca freza cocalarului analfabet te impiedica sa vezi adevarata problema probabil ti-ai gresit cariera.

    RăspundețiȘtergere