„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Reteta succesului

.. nu exista

Totusi, am sa incerc sa imi expun un punct de vedere care cred eu ca o sa va intereseze cat de cat.

Cu totii vreti sa faceti ceva in viata, cu totii vreti sa ajungeti "cineva", sa fiti cunoscuti, sa aveti bani, case, vile si masini. La dracu', pana si eu vreau chestia asta. Dar cu toate ca toti vor asta, doar putini reusesc sa obtina astfel de lucruri, sau mai exact, sa isi atinga idealurile propuse. De ce se intampla asta doar pentru o micuta categorie de oameni ?

1. E o jungla acolo !

In principiu, legea junglei se aplica si la Homo Sapiens. E un glitch ramas de pe vremea dinozaurilor. Mai exact, daca esti tipul bun cu toata lumea, care ii ajuta pe toti, nu cere nimic in schimb, si practic faci marea majoritate a lucrurilor ce acum sunt considerate "de bun simt", sunt sanse sa nu iti atingi niciodata idealurile. Totusi, daca-ti pui ceva protectie pe obraji si nu te deranjeaza sa calci pe cateva capete (sau chiar mai multe) atunci sunt sanse sa obtii ceea ce ti-ai propus.

2. Roma n-a fost ridicata intr-o zi

Nimeni nu s-a nascut implinit. Nimeni nu s-a nascut cu averi si idealuri atinse. Bine, poate ca averi au mostenit unii la nastere, dar si in spatele nasterii aleia au stat cateva ore de munca asidua (sau cateva minute si o problema tehnica) si cateva luni de chinuri si pofte si toane. Nu chiar o zi. Drept urmare, nu te demoraliza daca vezi ca nu-ti pica rezolvarea problemelor direct in poala in fiecare zi. Sunt sanse sa ajungi si acolo. Trebuie doar sa fii perseverent.

3. Munca, munca, munca

Da, stim cu totii ca unii au mostenit averi imense, si mai stiu eu ce alte chestii. Dar, daca e sa ne referim strict la averi, nici astea n-au cazut miraculos din cer (desi parca a fost un caz candva prin evul mediu). In spatele fiecarei averi mari, stau niste oameni care au muncit mult sa ajunga unde au ajuns. Asta si capetele celor care au fost draguti si au zis ca sunt multumiti cu ce au. Daca ne referim si la alte chestii, exceptand averile materiale, palpabile, ajungem in aceeasi zona. Daca vrei sa obtii ceva, trebuie sa muncesti. Si sa lupti, conform cu punctul 1.

4. Voi ce credeti ca ati mai putea adauga la lista asta de ingrediente pentru retea succesului ?

Un comentariu:

  1. Eu cred ca singurul ingredient necesar este sa faci ceea ce iti place, doar asa vei putea ajunge expert in domeniul tau, jungla te va interesa mai putin, munca va fi mai placuta si vei ridica Roma fara sa iti dai seama. Dar ca sa nu fie singur ingredientul principal, in loc de sare si piper cred ca trebuie niste incredere in sine, pentru gust. Cat despre faptul ca fie ai avere de la start fie ca nu, cred ca mai important e drumul in sine decat finalul.

    RăspundețiȘtergere