„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Sezonul de miss-uri

Dupa cum probabil unii din voi ati observat, mai ales daca invatati la liceu, a inceput sezonul de miss-uri. Miss-urile Boboc in special, fac furori prin toata Romania in perioada asta. Mai tarziu, vor urma alte ocazii. Si, cum nu am mai scris un articol de ceva vreme, asta e un motiv la fel de bun ca oricare altul sa imi expun putintel parerea.

Trebuie sa recunoastem faptul ca Miss-urile sunt de departe cea mai buna prima oportunitate pentru fetele de liceu, boboace mai exact, sa-si impuna superioritatea asupra restului de ratuste care fac parte din acelasi liceu. Sa incepem cu inceputul :

1. Crezurile

Nu, nu ma refer la chestii religioase. Fiecare pretendenta la titlul de miss trebuie sa aiba un crez, un motto, care sa arate ce vrea fata de la viata. Pana aici nici o problema. Totusi, prostiile incep atunci cand aproape fiecare crez suna la fel. Si unele arata chiar a anunturi matrimoniale, dar asta e alta poveste. Toate sunt firi sociabile, urasc persoanele false, sunt putin orgolioase sau timide din cand in cand, si aproape fiecare fata care a apucat sa se semneze pe un crez de genul asta a specificat faptul ca participa la miss doar pentru experienta si crede ca va fi o experienta frumoasa de povestit peste ani.

That my friends, is bullshit. Nu cred eu ca o fata care participa la miss participa doar de dragul de a participa. Toate vin acolo sa castige. Statutul de Miss Boboc le pune deasupra restului de boboace, si majoritatea fetelor vor sa fie primele, indiferent de domeniu. Nu ma deranjeaza asta, insa macar sa-si faca cunoscute dorintele din prima. Mergi sa castigi, nu sa te uiti, garantez !

2. Pozele de prezentare

Filtre peste filtre. Atunci cand unele fete decid sa-si modifice pozele ca sa "arate mai bine", exagereaza cu filtrele si efectele rezultand o poza demna de un desen animat. Iar atunci cand pozele nu sunt similare deloc cu realitatea, te intrebi oare daca fata din poza e chiar aceeasi cu fata care-a luat miss-ul. Si sa nu uitam machiajul.

3. Clasamentele

Se ia o lista de participante, se face un sondaj si se posteaza pe Facebook/Twitter/w\e. Si se astepata voturile si se incepe flame-war-ul, desi mai rar. De obicei nu castiga cea votata de lume, fiindca suntem in Romania, si taticu' are bani, dar e amuzant sa o vezi cu titlul de Miss pe cea mai putin populara fata din clasamentele online.

4. Rezultatul final

Chiar daca Miss-urile in general pot fi considerate festivaluri ale arogantei si fitelor, din cand in cand mai iese Miss o fata care chiar e draguta, si chiar merita acel titlu. Din pacate, asta se intampla destul de rar. In rest, fitele domina, si dam peste versiuni cumva cizelate ale filmelor americane cu liceeni, cu grupuri de popularitate, jucatori de fotbal si majorete. Da, avem di tati !

2 comentarii:

  1. Dacă ar primi mai mulţi bani ca premiu ar anunţa că i-ar dona copiilor din Africa!

    RăspundețiȘtergere