„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Ruby feat Pacha Man - Baiat de bani gata

 Nu, nu va dau " free download " la melodie. Aveti restul internetului pentru asta ! In schimb am sa discut putin despre ea si despre cum m-a surprins intr-un mod placut. Dar o urasc in mare parte.

 Am aflat de Ruby acum ceva vreme cu faimoasa ei melodie "Stinge lumina", melodie cu un videoclip care era la juma' de pas de un film porno. N-a ajuns pana acolo din punctul meu de vedere da' nici mult nu mai avea. Si sincer, daca n-as mai auzi melodia aceea cat oi trai, tot ar fi prea devreme. Dar destul despre ea. Nu-mi place, nu e pe gustul meu, daca va place, bravo voua. Totusi am ramas fascinat de o chestie. Muzica data la radio sau pe anumite posturi TV care se ocupa cu asta e din ce in ce mai proasta. Nu zic ca posturile radio nu mai pun deloc melodii bune. Ba din contra, exista acolo niste melodii geniale care sunt comerciale, dar suna si bine. Sunt facute cu gust. Si sunt promovate cum trebuie. Insa melodii de genul "Stinge lumina" (sau "ucide becul" asa cum mi-a fost descrisa candva) sau "Baiat de bani gata" nu sunt facute cu gust. Sunt promovate foarte bine insa din punctul meu de vedere exista muzica mult mai buna care nu e promovata nici pe departe la fel de mult. Melodii care zac in strafundurile arhivelor caselor de discuri, demo-uri care n-au vazut niciodata lumina zilelor, artisti buni care nu sunt cunoscuti fiindca nu au buzunarul destul de adanc cat sa suporte costurile unei mari campanii de publicitate. Chestia asta dauneaza foarte mult muzicii in general. Iar noua melodie a lui Ruby arata validitatea ideii pe care incerc sa o prezint aici.

 Melodia asta e inca o caramida in geamurile oamenilor care vor sa fie inconjurati de chestii cu gust. Tot ce ne inconjoara acum e facut pentru oameni care nu vor sa gandeasca prea mult. Care vor totul pe un platou de-argint. Care nu vor sa gandeasca prea mult, sa-si puna prea multe intrebari. IQ-uri micute peste tot. Cam asa sta treaba

 Totusi, in apararea lui Ruby, sau oricui o fi scris piesa, vreau sa evidentiez o chestie care mi s-a parut desteapta. Sunt doua versuri care suna asa :

Opriti-l careva ca ne omoara pe toate, 

Ne miscam in jurul lui ca balerinele pe poante.

 Initial m-am gandit asa. (si recunosc, am ras de prostia care credeam ca inconjoara setul asta de versuri). Cum dumnezeu se misca balerinele pe poante ?! Aude o balerina o poanta buna si gata, face o pirueta ? Ce dracu' vrea sa-nsemne ?! Dar, mai mult in gluma, am luat DEX-ul in brate si-am facut putin research. Si mi-am dat singur duma...

 Poanta : 2. Extremitatea de jos a labei piciorului, locul de articulare al degetelor; vârf. ♦ Porțiune a piciorului cuprinsă între gleznă și degete. ♦ Poziție în baletul clasic, executată de obicei de femei, care constă în ridicarea și deplasarea pe vârful degetelor și cu falangele bine întinse, cu ajutorul unor pantofi speciali legați de gleznă. ♦ (La pl.) Papuci speciali, cu vârful alungit și întărit, pe care îi poartă balerinele legați de gleznă. – Din fr. pointe.

 Nicely done. Respectele mele, si scuze ca am ras de bucata aia de melodie. Versurile sunt deplorabile in rest (Kalashnikov, mitraliera, ratatatata ? Ce vrea sa-nsemne asta ?! Mikhail Kalashnikov v-ar face cunostinta cu patul armei care-i poarta numele daca ar mai fi in viata... ), dar bucata aia m-a surprins. Felicitari. Cat despre Pacha man, sunt dezamagit. Atat...

Voi ce credeti despre melodie ? E buna ? Nu e buna ? Are/n-are sens ?

P.S.: Pentru cel care a scris versurile de la video-ul cu versuri. 1. Baller nu are apostrof la sfarsit. La fel si spin ! 2. She LOOKS so fine ! Nu "look's".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu