„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Experienta bogata de la varste fragede

 Am citit astazi un articol pe WORLDIT despre un baiat de cincisprezece ani pe nume Teodor Szente care a fost rasplatit cu o bursa din partea unei firme de IT, pentru ca s-a afirmat la DefCamp 2012, cel mai mare eveniment bazat de INFOSEC* si hacking din Romania. Pentru inceput, as vrea sa-l felicit pe pusti pentru faptul ca desi a fost cel mai tanar participant, a reusit sa se afirme asa de mult incat a primit o sponsorizare destul de generoasa. Dar nu asta despre el vreau sa vorbesc acum.

 Vreau sa vorbesc despre faptul ca odata cu trecerea anilor oameni din ce in ce mai tineri incep sa se afirme in domeniul IT. Tineri care se afirma intr-un mod pozitiv si nu asa cum vezi la stiri, cazuri peste cazuri de psihologi care dau ca exemplu copii cu obsesii si dependente de un anume joc, sau tineri care isi pierd zilele in anturaje proaste. Nu, vezi copii care chiar vor sa faca o schimbare in domeniu. Nu am sa joc acum "cartea omului batran" si sa zic ca "pe vremea mea" asta si "pe vremea mea" cealalta, fiindca din punctul meu de vedere nu e cazul. Nici nu sunt asa batran, am numai 19 ani, dar sincer sa fiu, la 15 ani poate nu as fi stiut toate chestiile pe care le stiu copiii de varsta asta, acum. Au fost in contact cu tehnologia de mai mult timp, au aproape toata lumea la picioare si nimic nu ii impiedica sa o faca mai buna, sau sa o faca asa cum vor ei sa fie. Daca e sa spun adevarul, acesti copii vor reprezenta viitorul tuturor. Indiferent de domeniu, fie el IT, Medicina, Fizica, Arta, Mecanica, Dans, you name it.

 Curiozitatea este ceea ce ii impinge pe copiii astia sa descopere chestii noi si interesante despre orice domeniu cred ei mai fascinant. Si curiozitatea asta va face din ei niste oameni cu o expertiza imensa in domeniu, fiindca au lucrat de mici. Au fost recunoscuti de mici si au fost indrumati sa faca ceea ce le place, sa faca lucrurile la care se pricep. Iar asta e ceva foarte benefic. Pentru toata lumea. Atata timp cat sunt ajutati.

 Dar, in final, ce trebuie invatat de aici ? Ca o sa vedem experti din ce in ce mai tineri in anumite domenii. Iar asta o sa supere unele persoane mai "traditionaliste". Varsta nu mai echivaleaza cu experienta. Conceptul ala se pierde. Pe langa asta, trebuie retinut ca munca e totul. Pustii aia au ajuns unde au ajuns fiindca au muncit. Va las cu un citat :

"Some are born great, some achieve greatness, and some have greatness thrust upon them."

Mai multe detalii despre Teodor pe : http://www.worldit.info/interviuri/interviu-cu-teodor-szente-cel-mai-tanar-participant-de-la-defcamp-rasplatit-printr-o-bursa-de-la-distinct/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu