„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Finalul fenomenului Harlem Shake si consecintele sale


Shit, e deja Martie. Repede mai trece timpul, dar probabil asta are legtura si cu faptul ca februarie nu e chiar cea mai lunga luna din an daca stau si ma gandesc. Dar destul despre luna in care suntem. Am inceptu articolul asta pentru a vorbi despre catev mici evenimente care s-au petrecut acum ceva vreme cu ocazia unui fenomen numit “Harlem Shake”
You all know it, you’ve all done it, si daca nu l-ati facut n-ati pierdut nimic. In cazul exceptional in care nu stiti ce a fost in spatele fenomenului Harlem Shake, o simpla cautare pe Google rezolva problema. Dar nu despre asta vreau sa discut. Vreau sa discut despre repercursiunile aparute din cauza acestui fenomen, mai exact pedepsirea catorva elevi ce au vrut sa faca parte din acest fenomen si au filmat dansul lor stupid de amuzant in clasa fara sa se gandeasca la consecintele ce ar putea aparea pe termen lung. Povestea merge cam asa : S-a facut un Harlem Shake, s-a postat pe web, au vazut profii, si-au dat seama ca e in liceul lor daca nu stiau deja, au descoperit clasa, au tras la raspundere pe cei ce au participat pe motiv ca nu au respectat codul de conduita al liceului/scolii/whatever. Unde e problema ?

Daca ar fi sa incep cu ce mi se parea mie cel mai evident la inceput puteam sa spun ca desi profesorii stiu unde s-a filmat toata tarasenia si care au fost participantii initiali, nimeni nu poate dovedi cu siguranta la o prima vizionare a videoclipului cine sunt cei ce s-au urcat pe banci, sau cine si-o tragea cu acel scaun, scaun pe care a stat chiar si directoarea, oripilata de altfel de chestiile la care a fost supus saracul scaun. Are si el suflet ! Dar deviez. In schimb, e destul de clar cine a fost/unde a fost/de ce a fost daca stai si privesti restul clipurilor video de pe internet pe aceeasi tema. Asa ca am sa intreb o chestie. De ce se doreste sa fie facut un exemplu din acei elevi ? De ce doresc cei din corpul executiv sa-i afiseze pe elevii care au participat in acel video ca niste elevi problema ai liceului ? De ce sa se scada nota la purtare ?

Raspunsul nu imi este foarte evident fiindca sincer sa fiu, daca eram in locul acelor persoane care i-au sanctionat pe saracii elevi nu cred ca as fi facut acelasi lucru. Sigur, i-as fi mustrat, daca stricau ceva, scaderea notei la purtare ar fi fost o optiune chiar daca una destul de nesigura, dar nu as fi facut un exemplu national din ei. In schimb Harlem Shake a fost privit ca o epidemie. Ganditi-va la asta. Universitati din toata lumea l-au facut, Google l-a facut, Facebook l-a facut, sunt destul de sigur ca si alte companii destul de mari au avut angajati care au facut un micut (sau nu in unele cazuri) Harlem Shake, asa ca de ce atunci cand cativa liceeni fac un “Shake” in clasa, dintr-odata e un lucru rau ? Imi vine greu sa cred ca profesorii la care ma refer, atunci cand erau tineri, nu ar fi facut ceva de genul. Sau nu. Presuun ca nu ar fi facut asta. Dar asta e ideea. Vremurile se schimba. Scoala ar trebui sa fie putin mai lejera zic eu. Dar asta e un subiect deja fumat.
Oricum, in final fenomenul Harlem Shake a disparut in arhivele internetului si a trecut de la videoclip viral la pur si simplu o prostie. La fel ca si alte fenomene din trecut ca planking, milking, owling. Multumim utilizatorilor internetului care inca sunt cat de cat intregi la minte pentru asta. Ma intreb ce-o sa mai scoata 4chan...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu