„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Iubirea, o povara ?

 Aveam in minte cateva subiecte pentru ceva articole care in cele din urma vor ajunge si aici pe blog insa in seara asta mi-a captat atentia un articol pe care l-am citit pe un blog peste care mai arunc o privire din cand in cand. Multi ar zice ca e un subiect peste care au trecut multi si peste care vor mai trece si altii dar din punctul meu de vedere, atata timp cat ai o vaga idee asupra celor ce le vei spune sau scrie sau gandi, atunci esti liber sa o faci. Parerea ta conteaza. Incheind paranteza de altfel destul de mare, revenim la subiectul care se invartea in jurul ideii de “Ce faci dupa ce ai iubit pe cineva”. Nu a fost scris chiar asa, dar am modificat eu putin ideea ca sa am si eu ce scrie. In plus, era in Engleza.

 Ce faci ? Ce faci dupa ce acel cineva nu mai e ? Indiferent de motiv. El/ea te-a parasit, a fugit, a renuntat la tine, a disparut, a fost mancat de niste monstri din ‘mnezeu stie ce dimensiune, etc. Te aduni de pe jos. Si dupa ?! Ei, asta e subiect de polemici lungi. Fiecare face ce a invatat sa faca de-a lungul vietii. Unii beau, altii ignora. Unii trec peste doar batand din palme, altii nu uita niciodata. Unii sunt optimisti si isi spun ca n-a fost sa fie, altii se inchid in ei. Unii merg iar la vanatoare, altii aleg sa renunte la omenire si sa-si vada de treaba lor. Sincer sa fiu nu cred ca as putea sa arat cu degetul si sa spun “Uite, asta e cu siguranta chestia pe care o fac toti atunci cand persoana iubita nu mai e langa ei” fiindca nu exista din punctul meu de vedere un adevar general valabil. De ce ? Fiindca oamenii nu-s facuti dupa acelasi tipar.

 Dar sa o luam astfel. Persoana pe care ai iubit-o nu mai e. Indiferent de motiv. Gandeste-te ca indiferent ce ai face, sunt lucruri pe care nu le poti schimba. Daca e sa folosesc o analogie veche care se referea la incredere, gandeste-te ca odata mototolita, o foaie nu mai poate fi adusa la starea initiala, indiferent ce i-ai face. Desigur, o poti duce la o fabrica de hartie unde ti-o transforma inapoi in celuloza, si dupa multe procese pe care nu le cunosc in intregime iti scot o foaie de hartie mai buna decat a fost ea vreodata, dar vorbeam despre metafora care e ascunsa acolo. Cel mai bun lucru pe care poti sa il faci, e sa incerci sa treci peste. Ai iubit, asta nu se uita. Cine a spus vreodata ca a uitat o persoana pe care a iubit-o cu adevarat, minte. Nu-ti spune nimeni sa uiti. Dar, trebuie sa continui sa iti traiesti viata asa cum crezi tu de cuviinta. Pentru ca in final, poti sa ajungi intr-un moment in care iti dai seama ca viata a trecut pe langa tine, doar fiindca ai stat si-ai plans dupa cineva.

Voi cum ati trece peste ?

Sursa mea de inspiratie pentru articolul de fata : http://dydance.blogspot.ro/2013/05/bad.html

3 comentarii:

 1. Mergi, umbli, vizitezi, cauti hobby-uri noi...Nu sta degeaba. Ocupa timpul cu ceva.

  Dupa ce ai trecut peste, treci mai departe. Ai sa intalnesti pe altcineva. Dupa ce ai "esuat" prima data nu s-a terminat detot! Viata merge mai departe.

  RăspundețiȘtergere
 2. De zis e ușor. De trecut peste este mai greu :)

  RăspundețiȘtergere
 3. You just keep the beautiful memories and never regret what happened...These are the most beautiful memories ever trust me..with the ones you loved...waking up one day and remembering some beautiful details...it.s like remembering a good joke you once heard: you start suddenly smiling and you.re the only one who knows why~

  RăspundețiȘtergere