„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Lansarea oficială Xbox One

 Aseară am vizionat lansarea oficială a noului Xbox cunoscut până acum sub numele de cod Durango. Numele oficial : Xbox One.

 Am aflat o mulțime de chestii foarte impresionante despre noua generație de console a celor de la Microsoft. Totul începe simplu, printr-o comandă vocala. „Xbox, on!” Consola pornește și amintindu-și ce ai făcut ultima oară pe consolă, iți arată într-o interfață asemănătoare celei de pe Windows 8 tot ce te-ar putea interesa. Ultimul joc jucat, ultimul film sau program TV vizionat, ultima melodie ascultată și orice altă aplicație ai mai folosit. Apoi, vei vrea să îți cauți jocul preferat și să te pui pe jucat. Nimic mai simplu cu ajutorul noului Kinect, acesta dispunând de o cameră video HD 1080p ce filmează la 30 de cadre pe secundă, sistemul aparent fiind mult mai fiabil decât fostul Kinect, care nu a fost tocmai preferatul gamerilor înrăiți. Cu ajutorul acestui sistem, cuplat cu comenzile vocale, vei putea face aproximativ aceleași lucruri pe care le faci pe o tabletă, doar că la o scară mai mare. Cu un Xbox și un ecran Full HD imens, viața nu poate fi mai frumoasă

 Continuând cu prezentarea, ajungem și la specificațiile tehnice. Xbox One prezintă o arhitectură pe 64 de biți complet nouă, începând de la procesorul cu 8 core-uri, 8 GB de RAM, porturi USB 3.0 drive-uri optice BluRay și conectivitate Wi-Fi Direct, toate puse laolaltă într-o carcasă care mie personal îmi place și care ar putea fi o adiție foarte frumoasă în orice sufragerie. Nu au fost prezentate foarte multe date despre noul controller. Totuși ce știm sigur este că are un design similar cu controller-ul vechi, doar că mai ergonomic, mai confortabil, un D-pad nou și ceea ce băieții de la Microsoft au numit „Impulse triggers”. Nu știu exact cum funcționează dar din ce am înțeles se poate modifica modul de feedback pentru fiecare trigger, depinzând de fiecare developer în parte. Om' juca și om vide'.

 Desigur, prezentarea nu a fost exclusiv pentru Xbox One, cei de la EA Sports prezentând noi jocuri din francizele Fifa, Madden NFL, NBA sau UFC, Microsoft Studios cu un nou joc Forza Motorsport, Remedy cu un nou joc numit Quantum Break și Infinity Ward cu Call of Duty : Ghosts, toate fiind jocuri exclusive Xbox One. Acestea nu sunt singurele jocuri ce vor fi lansate exclusiv pe noua consolă, cei de la Microsoft spunând că vor să aibă 15 jocuri exclusive, dintre care 8 vor fi francize noi nouțe. Să sperăm că vor avea destul loc pe nor unde să le pună, deși după spusele lor nu ar trebui să fie o problemă, aceștia plănuind ca Xbox Live să fie susținut de 300.000 de servere. Da, trei sute de mii de servere, toate susținând noul Xbox.

 În final a fost o lansare destul de informativă, eu sincer sperând că se vor ridica la cele spuse. Desigur, sistemul de recunoaștere vocală s-ar putea să aiba ceva probleme cu accentele mai aparte, Kinectul poate n-o să fie perfect (n-ar fi o surpriză) și poate că o să mă distrez copios în sălile de jocuri ce vor avea noile Xbox-uri, strigând „Xbox Off” cât pot eu de tare. Dar cu toate astea, cei de la Microsoft par să aibă foarte mare încredere în nou lor produs, așa că o să aștept niste review-uri hands-on până să-mi fac o părere mai serioasă. Dar la prima vedere pare fain.

 Voi ați văzut prezentarea ? Ce părere aveți de noul Xbox ? Lăsați părerile voastre in secțiunea de comentarii sau pe pagina de facebook a blogului, https://www.facebook.com/BloguLuNox .

 P.S.: Să nu uit, 343 industries va lansa o nouă serie Halo împreună cu Steven Spielberg. Presimt că o să fie un serial genial, mai ales după ce am văzut Halo : Forward Unto Dawn. Look it up !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu