„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

>multicolor : Exit through the gift shop


 Un cuvânt care să descrie această seară ? „Artă”. Am ajuns în spatele Casei de Cultură „Mihai Ursachi” pregătit de încă o seară frumoasă de film însă nimic nu m-ar fi putut pregăti pentru ceea ce avea să urmeze.  Am fost întâmpinat de muzică bună ale cărei versuri puteam să le înțeleg în totalitate, melodii pe care le cunoșteam și care îmi plăceau de multă vreme. The Beatles, Queen, Coldplay, Adele și cine știe ce a mai fost înainte să ajung acolo au fost doar câteva nume care au încântat urechile celor ce au decis să ia o pauză de la rutina lor și să vină la film în Parcul Copou. Cerul puțin înnorat dădea semne că ar fi vrut să aducă o ploaie peste noi însă nu a fost cazul, vremea fiind de părere că ar trebui să ne petrecem seara afară. În aerul liber al orașului. Un oraș care de bine de rău este împânzit de graffiti și de alte forme de artă urbană. Ceea ce ne aduce și la filmul vizionat astăzi.

 „Exit through the gift shop”, un film regizat de Banksy, un artist ale cărui lucrări au făcut furori prin toată lumea. Un artist ce a dus conceptul de artă urbană la un cu totul alt nivel, împreună cu alți oameni ce au decis că expozițiile nu sunt un mediu în care ar putea să-și prezinte arta cu succes, pereții orașului fiind pânza lor. „Exit through the gift shop” este un film documentar ce prezintă aventurile lui Mister BrainWash, un artist de care sincer nu mai auzisem până în acest moment. Un om cu o pasiune pentru a filma orice, oricând, oriunde ce a început să facă un film despre artiști urbani pentru ca în final să ajungă personajul principal ala cestuia. Un artist care în final a fost acaparat de arta urbană. O aventură presărată de întâlniri cu artiști urbani de pretutindeni, toți având aceeași idee în cap. Transmiterea unui mesaj prin ce stiau ei să facă mai bine.

 Pentru mine cel puțin a fost o seară genială, având în vedere faptul că nu mai văzusem filmul înainte. Simplul fapt că fusese regizat de Banksy mi se părea o chestie ieșită din comun, dată reputația acestuia. Pot să spun că au fost 87 de minute pe care nu le voi uita prea curând. Vă recomand cu căldură acest film, cu mențiunea că nu e un documentar tipic. Și ca să-l citez pe unul dintre cei care a vizionat filmul împreună cu mine : „După un film de genul începi să observi chestii”. Arta urbană e peste tot în jurul nostru.

 Ce părere aveți despre acest fenomen ? Despre arta de pe pereti ? Despre arta din autobuze ? Despre arta urbană ? Lăsați părerile voastre in secțiunea de comentarii sau pe pagina de facebook a blogului, https://www.facebook.com/BloguLuNox . Vă mulțumesc și vă aștept și mâine seară, la filmul „La Sagrada Familia”.

Mai multe informatii despre >multicolor găsiți la pagina : http://festivalulmulticolor.ro/
Ieri am văzut : „Coco avant Chanel”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu