„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Remember me, un nou joc marca CAPCOM

„In 2013 it is safe to say that memories are the last private and intimate pieces of ourselves that haven't been uploaded to social media for others to see. Everyday, everything we see, hear, touch and smell is stored in real time in our brains. Our memories define who we are.”

 A trecut multă vreme de când n-am mai văzut un Alternate Reality Game decent. De fapt, a trecut multă vreme de când am mai vazut un Alternate Reality Game, punct. Și totuși am fost plăcut surprins astăzi descoperind un jurnal fictiv al unui cercetător care a lucrat la un proiect de „citire” a creierului. Un proiect ce țintea să preia informații direct de la creier, să le analizeze și să ia decizii bazate pe informațiile colectate. Gândiți-vă la aplicațiile pe care le aveți pe smartphone, toate puse laolaltă intr-un sistem ce îti citește mintea. Un sistem in continuă evoluare ce învață totul despre tine și despre restul persoanelor din jurul tău. Un proiect care în final ajunge la un grad de complexitate așa de mare incât permite modificarea directă a memoriilor utilizatorului, stocarea lor, mutarea lor de la o persoană la alta. Comercializarea acestui sistem informațional permite apariția „erroriștilor”(errorists), cei ce au reușit să spargă protocoalele de securitate ale sistemului și să intre direct în memoria cuiva. Un om este găsit mort, amintirile lui sugerând o sinucidere. O cercetare mai amănunțită arată că amintirile lui au fost alterate și că de fapt a fost omorât. Prin Sensen, interfața despre care vorbim, Memorize deține toate amintirile utilizatorilor săi care deși știu că nu e în regulă, aleg să treacă cu vederea acest fapt pentru satisfacția adusă de împarțirea, alterarea și ștergerea amintirilor. Erroriștii decid să lupte împotriva sistemului. Deși sunt văzuți ca o problemă, ei sunt defapt soluția la o problema etică ce va fi ridicată și în realitate în deceniile ce vor urma.

 Aceasta este doar o mică parte din jurnalul fictiv al lui Antoine Cartier-Wells, cercetătorul care a lucrat la proiectul Sensen. Din punctul meu de vedere ideea de bază a jocului e genială. Din câte știu conceptu nu a mai fost abordat și deși nu știu dacă am să joc jocul sau nu, trebuie să recunosc că povestea din spatele lui e cât se poate de captivantă.

 Jurnalul se află aici : http://journal.remembermegame.com/en/
 Trailer-ul jocului : http://www.youtube.com/watch?v=utQNNlN0dTg

 Voi ce ziceți. Dacă vi s-ar oferi posibilitatea de a vă modifica amintirile, ați face-o ? Dacă da, de ce ? Dacă nu, de ce nu ? Lăsați părerile voastre in secțiunea de comentarii sau pe pagina de facebook a blogului, https://www.facebook.com/BloguLuNox

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu