„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Ai bani, ești iubit?

  Surfam aseară internetul și am dat din întâmplare peste o poză a cărei descriere suna cam așa:

Ai bani, ești iubit. Ai mașină, ești iubit. Ai casă, ești iubit. N-ai nimic, ai suflet mare, ești tratat ca cel mai mare sclav. Nu mai există iubire adevărată. În asta v-ați transformat toate, sclavele banilor.

  Având în vedere că aveam chef de scris un articol de genul, am zis că ăsta e stimulul pe care-l căutam. Părerea mea despre citatul de mai sus e că vorbim aici de o exagerare destul de mare dar și de un adevăr destul de general. Dar să extind puțin.

  Dacă ești în situația în care să observi doar tipele care te lasă pentru șmecherași cu mașini scumpe și bani câcălău în portofel atunci îmi pare rău pentru tine. E posibil să fii la fel de materialist ca tipele la care visezi. Gândește-te puțin, ce vrei mai exact? Vrei o proastă care să se topească dacă i-ai zis câteva cuvinte mai sofisticate și i-ai arătat ultima chitanță babană de la bancomat? Dacă da, atunci dă-i drumul, de-astea ai cu carul. Sunt peste tot! Majoritatea sunt pițipoance, unele sunt chiar de treabă (poate) și câteodată mai prinzi una de genul care chiar știe ce caută și vrea pe cineva care să o întrețină. Dacă tu nu o poți întreține, atunci nu ești bun pentru ea. E chiar așa de simplu.

  Problema apare când băiețași de genul se dau păliți și dau replici de genul „toate-s la fel”. Asta, desigur, fără să realizeze faptul că ei nu caută iubire, ci o jucărioară de ținut la mână. Fiți serioși, de câte ori n-ați văzut bunăciunea aia-n club care s-ar fi potrivit parcă perfect pe lângă voi? Și te duci lângă ea, și-i dai o replică scoasă din repetoriul tău clasic, și ea te respinge, și-ți spui că „toate-s la fel” și că numa' bani caută astea. Adevărul e că poate chiar asta căuta. Între timp, dacă iubirea era chestia pe care o cauți, probabil nu ai căutat unde trebuie.

  Trebuie făcută o alegere la un moment dat. Bunăciunea din club de care oricum te desparți după două-trei săptămâni sau iubirea aia de care nu te plictisești nici după ani de stat cu persoana în cauză. Sau, cum a spus Chris Rock odată, „Commitment, or new pussy?” Voi ce ați alege? Lăsați răspunsurile voastre in secțiunea de comentarii sau pe pagina de facebook a blogului, https://www.facebook.com/BloguLuNox.

3 comentarii:

 1. Ei, dar dacă ai bani, nu ai doar dragoste, ai și dujmani. Și ai prea multe pițipoance de ales, iar atunci nu mai știi (pe) care bunoacă să o iei. Concluzie: Viața e grele cu bani!

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu nu stiu ce sa zic ... desigur ca exista oamenii aia din categoria "marlaneasca" care umbla doar pentru banii partenerului , chestia asta e prezenta si in cazul baietilor (ciudat,dar da! ) . Oricum , eu personal , si cred ca si voi probabil ati avut langa voi o persoana de genu' , dupa care persoanele de genu' au devenit un zvon , apoi , o poezie , apoi un mit , si acum se tot pomeneste de ei dar... ma jur ca genul ala de materialisti nu exista , cel putin nu asa cum e prezentat de autorul pozei si descrierii . Desigur ca acuma ... cand ai ca baiat o prietena , o scoti la acel "suc" vesnic pomenit , acea prajitura dar asta nu implica mai mult de 15 lei si daca esti cumpatat nu faci acelasi cacat in fiecare zi , ca se plictiseste si fata , sincer ... femeile , daca imi pot permite sa le zic asa tuturor de la 17 la 20(21) de ani nu mai umbla dupa bani , umbla sa se agate de 'al mai iubit de toate , pentru a-si alimenta doza de lauda zilnica...Nu iau apararea femeilor , dar cum zice Nox , e cam exagerata treaba.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sincer, chestia cu „'ăl mai iubit de toate” merge la o grupă de vârstă destul de mare. Și cum am zis și în articol, e tot cred că e o exagerare. Ce nu pot să neg este faptul că din punctul meu de vedere, banii sau valoarea partenerului căutat sunt de prea multe ori niște criterii de bază în alegerea partenerului. Și înțeleg chestia asta, chiar dacă nu sunt complet de acord cu ea. Dar când vezi chestii de genul la fete de 17-20 sau chiar mai sus uneori, e trist. Cine are envoei de susținere la 17 ani? Cine-și începe o familie, își ia o casă cu câine, la vârsta aia?

   Ștergere