„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Trezirea, e 6:30 dimineața

  Te trezești. E prea devreme pentru orice. La naiba, e o crimă împotriva umanității sa fii în picioare la ora 6:30 dar trebuie s-o faci și pe asta. Deschizi laptop-ul și vezi ultimele update-uri. Tipa aia iar îți tot apare pe wall. „Pentru asta s-au inventat setările alea, deci...”, îți spui. Mai blochezi pe unul, mai uiți de altul. Pui căștile pe urechi și-asculți melodia preferată de dimineață, oricare-ar fi aceea în dimineața respectivă. Știi că treci prin ele ca prin unt, dar e ok. Întotdeauna ai ce asculta. Te uiți în frigider, apuci prima chestie care poate fi „gătită” la microunde sau care poate fi ronțăită la rece. Între timp pui și cana aia de apă la microunde să-ți faci cafeaua sau ceaiul de dimineață. Termini de mâncat, dai ultimul gât de băutura preferată din dimineața aia, te schimbi rapid și-o tai la tărășenia aia de seminar de la 8:00, că numai de-astea ai.  Pe drum, mulțumești celor care ți-au făcut orarul, că așa se cuvine.

  Și totuși de ce să fie doar atât?! De ce să nu faci ceva productiv? Învață prostia aia de curs! Încearcă măcar! Apucă-te de tema aia pe care o amâni de atâta amar de vreme. Fă exercițiile alea de care tot zici că te-apuci. Începe ceva nou, pentru că de ce nu?! Timpul trece pe lângă tine, și tu nu faci nimic în legătură cu asta. Dacă tot trece fără tine, măcar să treacă cu folos! Dacă tot te-ai trezit în rutina asta, schimb-o! Dacă tot te-ai plictisit de lucruri care în trecut te pasionau dincolo de limitele imaginației, înseamnă că e timpul să încerci ceva în plus. Ceva mai mult. Știi oricum că dacă stai și te uiți pe geam nu faci nimic pentru tine. Nici pentru altcineva. Știi ce zic eu?

  Încetează să „exiști” și-atât.

Un comentariu: