„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Puncte-n plus, credite în plus, învățat cu minus.

  Te trezești dimineața înainte de toată lumea. Încerci să faci cât mai puțină liniște. Toți dorm, dar tu nu mai ai privilegiul ăsta. Trebuie să mergi la seminarul ăla la care nu merge multă lume. Mulți sau nu, tu nu te iei după gura tuturor, așa că mergi, că „îți pune puncte”. După asta încep seminariile pe care le au toți. Totuși tu nu te vezi cu colegii tăi de grupă. Tu nu ai același orar cu ei. Tu mergi la alți profesori. Tu ai auzit că „ăla dă note mai bune”. Încep seminariile cu mai multe grupe-odată. Te întâlnești cu colegii, mai schimbați o vorbă, afli că unul din ei a lucrat la un proiect și a primit ceva în plus. Că poate-l ajută la nota finală. Îl întrebi cum a prins norocul ăsta și ce trebuie să faci să primești și tu ceva-n genul. „Am avut bulan”, zice el. Crezi că încearcă să lucreze împotriva ta, să ia numai el punctele alea. Dar nu ai timp să-ți pese. Trebuie să faci prezența la seminarul ăla „special” după care poate-ți pune un punct bonus la finalul anului. Cine știe, poate o să-ți trebuiască.

  Vânezi note, vânezi puncte, vânezi plusuri și steluțe, doar doar o să-ți iasă o medie mai ok. Între timp, tu nu înveți mare lucru. De fapt nu. Înveți prea multe. Faci o sută de chestii, din care nu ții minte absolut nimic în săptămânile care urmează. Dar hei, ai primit plusul ăla atunci când a trebuit, nu? Și o ții tot așa până la sfârșitul anului, când descoperi că ai avut o medie chiar foartă decentă. Părinții tăi vor fi mândri. Dar tu?

  Nu am nimic cu cei care vânează note, puncte, plusuri, steluțe, semne ale exclamării și orice altceva înseamnă un punct în plus pentru a obține o notă mai bună. Ba chiar îi admir. E muncă serioasă acolo, muncă pe care eu cel puțin nu aș putea să o fac. Totuși îmi pare rău că fac parte dintr-un sistem educațional care e construit în jurul chestiei ăsteia. Ce poți să faci. Când ești la Roma...

  Voi vânați? Dacă da, de ce? Dacă nu, de ce nu? Vă invit să vă lăsați părerile sau orice alte comentarii ați mai avea în secțiunea de comentarii sau pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/BloguLuNox. Vă mulțumesc și un weekend plăcut să aveți!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu