„Toate greșelile gramaticale și/sau de tipar prezente pe acest blog cred că sunt intenționate. Vă rog, nu le stricați visul. Mulțumesc.”

Totdeauna am fost, suntem și vom fi același popor

  Ca notă înainte de a trece la subiect, țin să menționez că nu voi discuta despre calitatea serviciilor CFR, pentru că subiectul a fost și va tot fi muls de toate agențiile de știri, mai ales acum cu venirea verii și sezonului estival. Iar auzim despre trenuri supra-aglomerate și orice altceva. Nu și acum.

  Am avut ieri ocazia de a veni cu trenul pe ruta Iași - Roman și din motive ce nu țineau neapărat de mine, a trebuit să stau în picioare ceva vreme. Nefiind neapărat ceva nou sau neplăcut pentru mine, mi-am acceptat situația, știind că trenul se va mai goli pe parcurs. Vorba aia, cu răbdarea treci și marea, sau cum mai era. Totuși, având în vedere că eu sunt unul din puținii oameni pe care nu-i omoară statul in picioare in tren ceva vreme, un cuplu care de asemenea a trebuit să stea în picioare cam o oră era de altă parere. Printre deja clasicele, „Dau bani să stau in picioare!?” sau „De ce nu suplimentează vagoanele?!” sau „Ce-i cu CFRu ăsta?!”, a apărut și zicala care m-a motivat să scriu acest articol „Totdeauna am fost, suntem și vom fi același popor...”.

  Răspunsul meu pe scurt ar fi: „Păi cu mentalitate de-asta, cred și eu...”. Aș putea găsi destule zicale care propun schimbarea mentalității prin acțiune și nu prin vorbe acide date cu un zambet șiret și o privire disprețuitoare, dar am impresia că ma refer la un caz deja pierdut. E puțin tragi-comic cum lumea se plânge și se plânge și se plânge fără să facă ceva în legătură cu asta. Toată lumea așteaptă să facă ceilalți ceva, pentru că „De ce sa fac eu?„ ,„Sistemul e praf!” sau ”Lasă că fac alții...”. Ei, ori inveți să lucrezi cu sistemul astfel incât să-ți meargă și ție bine, ori îl schimbi. A treia opțiune e de departe cea mai nefolositoare dar și cea implicită. Te plângi. Ăsta nu-i bun, aia nu-i bună, nimic nu-i cum trebuie.

  Aproape-mi pare rău. Aproape...

  Voi ce credeți? Care ar trebui să fie pașii urmați atunci când vrei să schimbi starea unui popor? Lăsați părerile și comentariile voastre aici, în secțiunea de comentarii, sau pe pagina blogului @ https://www.facebook.com/BloguLuNox. Mulțumesc pentru atenție, și vă mai aștept!

7 comentarii:

 1. Mananci cacat. Tu te plangi de fapt. Te contrazici.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dacă-mi și zici unde mă plâng, îți dau dreptate. E adevărat că nu ridic în slăvi Românica noastră cea de toate zilele, da' asta nu înseamnă că mă plâng. Sunt destule chestii de rahat în țară, asta e clar, o știm toți. Dar nici așa de rea nu e per total. Trebuie multe schimbate, dar potențialul există acolo. Că mulți nu văd și nu folosesc potențialul ăsta, e altă treabă.

   Ștergere
 2. "Be the change you want to see in the world"

  RăspundețiȘtergere
 3. "Be the change you want to see in the world" ??? Serios?? Si asta o sa schimbe starea tarii noastre? Prostii... Revolutia schimba lucrurile, nu actiunile independente...cu toate ca sunt de acord cu acest moto, sa-i zic asa, si chiar il aplic, dar in contextul de fata nici nu se pune problema.

  RăspundețiȘtergere
 4. Fantastic,daca nu as fi cautat la rubrica despre Nox as fi ramas cu impresia ca esti femeie in modalitatea in care te vaiti(a fost mai greu, va fi si mai greu). Get over it .

  RăspundețiȘtergere